PHP ir SQL > PHP ir SQL - Klausimai ir pagalba

[Atsakyta] Pasimokymui

<< < (2/2)

Lukas:
neturi servo? isirasyk wamp.

http://www.manualai.lt/php/papildomos/wamp-serverio-instaliacija.html

kai isirasysi wampa, ant jo ikonos paspaudes bus linkai i www (cia dedi failus) ir localhost - ten ziuri kas vyksta is tu failu per webas

jei sukursi default, tipo ateini i loal host ir iskart atidaro ta index.php faila, nu cia zdz ne i tema varau :D

susikurk faila su savo tuo kodu ir pamatysi klaidas. man iskart parase:


Parse error: parse error in C:\wamp\www\pabndom.php on line 14


paziurek db savo 14 eilute


--- Kodas: ---<?php


  if( $VARDAS != $VARDAS ,$PAVARDE != $PAVARDE){

?>

--- Baigti kodą ---

su if'u gali daryti tikrinimus loginius, jei nori kelis iskarto, jie ne atsiksiria kableliu, bet sumuojasi pagal logika.

i if'a turi nusiusti reiksme true arba false, true - vykdo if'a falsas - ne.

$vardas != $vardas tai visada grazins false, nes kaip gali but tas pats nelygu tam paciam?:D taip kaip sakytum lukas nelygu lukas, tai aisq kad lygu, taigi false.
ta pats su pavarde, taigi tavo if'o viduj dabar yra:

false, false

kablelis logikoj ? negerai, jis nera joks zenklas cia. gali logikoj naudot:

http://www.manualai.lt/php/php-pagrindai/php-operatoriai.html

pvz jei parasytum if (true && false)

tai if'o nevykdytu nes turi but pagal && salyga, kad AND t.y. ir tas ir kita - true, o cia 1 false, tai zodziu gaunas finale false.

jei butu if(false || true), tai reikstu vienas arba kitas, taigi vienas is ju turi but true, taip ir yra, toki vykdytu


gali naudot operatorius: && arba AND - reiskia ta pati, taip pat kaip || yra tas pats kaip OR.


p.s. kintamuju nepatarciau naudoti didziuju raidziu, nes tiesiog nepatogu;}, siulau rasyt tokius:

$vardas
$vartotojo_vardas
$vartotojoVardas

ir skaityt lengva ir rasyt lengva ;]

tikiuos naudos ispesi is sito mano post'o :)

ganjabest:
nu va ziurek istaisiau klaidas nes buvai pridares begale :D bet ir as kazkada dariau daug klaidu


--- Kodas: ---<?php

if(isset($_POST[&#39;submit&#39;])){

  $VARDAS = $_POST[&#39;Slapyvardis&#39;];
  $PAVARDE = $_POST[&#39;Slaptazodis&#39;];
  
    if( empty($VARDAS) || empty($PAVARDE))
{
  $error = "Palikti tusti laukai";
}
  else{
  if( $VARDAS != "Tadas"){
    $error="Neteisingai ivestas vardas";
  }
  if( $PAVARDE != "Jazokas"){
    $error="Neteisingai ivesta pavarde";
  }
  }

  if($error == "")
  {
    $error ="Jus prisijungete su Vardu: $VARDAS  Pavarde: $PAVARDE"; 
  }
  echo $error;
  
  
  
}



?>
--- Baigti kodą ---


Istaisiau pagal save gal kas nusimano tai ras ir pas mane daug klaidu bet nemanau lyg viskas ir gerai :D

Lukas:
nu as kitoki duomenu tikrinimui if'a dazniausiai naudoju :)


--- Kodas: ---<?php

if( isset($var) && (strlen($var) >=3 ) && isset($var2) && (strlen($var2) >2) ){
 //kazka veikiam
}

?>

--- Baigti kodą ---

nesakau, kad blogas cia buvo parasytas, tiesiog mokymosi tikslais, gali paziuret ir sita ;)

ganjabest:
.bet abieju variantu suo atveju negali but jei nori kad tau mestu klaidas arba tusti laukeliai arba simboliu per mazai ane?

Su siuo galima manu papildyt kaip errora kazkoki... tu parsei dvi salygas tai ir atsakymas turetu buti is dvieju daliu
Tarkim..


--- Kodas: ---<?php
echo "Nevisi duomenys ivesti arba per mazai simboliu ";
?>

--- Baigti kodą ---
nu cia tipo kaip pvz.. as tai dabar darau po viena errora bet ciuju pradesiu naudoti tokio tipo kaip tu nes tu tusti laukeliai nebutina ..Geriausia tiesiog:

--- Kodas: ---<?php
echo "Patikrinkite  ar teisingai ivedete savo varda arba slaptazodi";
?>

--- Baigti kodą ---

beje tu kintamuosius $var ir $var2 kaip pavyzdi parasei? Nes pamaniau ka praleidau  ;D

Lukas:
$var ir $var2 tai tik siaip 4fun kintamieji betkokie ir jop, cia dvigubas tikrinimas iskarto

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją