Autorius Tema: [Atsakyta] Pasimokymui  (Skaityta 3245 kartus)

Neprisijungęs TadasJazokas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 151
  • Karma: +18/-14
  • Flash Studio
    • Žiūrėti profilį
[Atsakyta] Pasimokymui
« Įrašytas: 2009-10-11 10:26:05 am »
Sveiki.
Per jus "manualai.lt" pasiskaiciau php ,css ir uzsimaniau pasimokinti su jais.

Gal galite kokius paprastus kodelius numesti pasistudijuoti kaip viskas daroma.
Tarkim login forma
ar kazka panasaus ;)

Labai buciau dekingas
« Paskutinį kartą keitė: 2010-02-14 12:20:07 pm sukūrė primatas »

Neprisijungęs Haris

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 833
  • Karma: +56/-0
    • Žiūrėti profilį
    • www.RubikoKubas.Lt
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2009-10-11 12:57:05 pm »
ouki douki :D

Šioks toks login labai paprastas:

<?php
/*Patikriname ar buvo paspaustas mygtukas su vardu "Prisijungti" */
if(isset($_POST[&#39;submit&#39;])){
/*Priskiriam kintamiesiems ivedimo laukeliu reiksmes*/
$vardas=$_POST[&#39;vardas&#39;];
$slaptazodis=$_POST[&#39;slaptazodis&#39;];
/*Tikriname ar ivesti duomenys teisingi*/
/*Jeigu blogi duomenys tada irasom i kintamaji $error klaidos pranesima*/
if($vardas != "Haris"){
$error="Blogas prisijungimo vardas";
}
if(
$slaptazodis != "manoslaptazodis"){
$error="Blogas slaptazodis";
}
/*Jeigu klaidos nera tada $error kintamasis tuscias , tai reiskia kad duomenys ivesti yra teisingi*/
if($error == ""){
$error="Prisijungete sekmigai";
}
/*Atvaizduojame pranesima*/
echo"$error";
}
?>

<body>
<form action="login.php" method="post">
Vardas:<input type="text" name="vardas">
Slaptazodis<inut type="password" name="slaptazodis">
<input type="submit" name="submit" value="Prisijungti">
</form>
</body>

Stai , katik parasiau :D

EDIT: Ir kas neaišku klausk... :D
« Paskutinį kartą keitė: 2009-10-11 12:58:55 pm sukūrė Haris »

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2009-10-11 13:00:23 pm »
Ir aišku klaidų palikai :D

Neprisijungęs Haris

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 833
  • Karma: +56/-0
    • Žiūrėti profilį
    • www.RubikoKubas.Lt
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2009-10-11 13:12:33 pm »
kur?
 ???

Manualai.lt Forumas

Re: Pasimokymui
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2009-10-11 13:12:33 pm »

Neprisijungęs TadasJazokas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 151
  • Karma: +18/-14
  • Flash Studio
    • Žiūrėti profilį
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2009-10-12 11:02:07 am »
Nu taisykite mane dabar


<?php

if(isset($_POST[&#39;submit&#39;])){

  
$VARDAS $_POST[&#39;Slapyvardis&#39;];
  
$PAVARDE $_POST[&#39;Slaptazodis&#39;];

  
if( $VARDAS != "Tadas"){
    
$error="Neteisingai ivestas vardas";
  }
  if( 
$PAVARDE != "Jazokas"){
    
$error="Neteisingai ivesta pavarde";
  }
  if( 
$VARDAS != $VARDAS ,$PAVARDE != $PAVARDE){
    
$error="Neivesti duomenys";
  }
  if(
$error == ""){
    
$error ="Jus prisijungete su Vardu:" $VARDAS "Pavarde:" $PAVARDE
  }
  echo 
$error
  
  
  
}



?>

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2009-10-12 13:53:19 pm »
neturi servo? isirasyk wamp.

http://www.manualai.lt/php/papildomos/wamp-serverio-instaliacija.html

kai isirasysi wampa, ant jo ikonos paspaudes bus linkai i www (cia dedi failus) ir localhost - ten ziuri kas vyksta is tu failu per webas

jei sukursi default, tipo ateini i loal host ir iskart atidaro ta index.php faila, nu cia zdz ne i tema varau :D

susikurk faila su savo tuo kodu ir pamatysi klaidas. man iskart parase:


Parse error: parse error in C:\wamp\www\pabndom.php on line 14


paziurek db savo 14 eilute

<?php


  
if( $VARDAS != $VARDAS ,$PAVARDE != $PAVARDE){

?>


su if'u gali daryti tikrinimus loginius, jei nori kelis iskarto, jie ne atsiksiria kableliu, bet sumuojasi pagal logika.

i if'a turi nusiusti reiksme true arba false, true - vykdo if'a falsas - ne.

$vardas != $vardas tai visada grazins false, nes kaip gali but tas pats nelygu tam paciam?:D taip kaip sakytum lukas nelygu lukas, tai aisq kad lygu, taigi false.
ta pats su pavarde, taigi tavo if'o viduj dabar yra:

false, false

kablelis logikoj ? negerai, jis nera joks zenklas cia. gali logikoj naudot:

http://www.manualai.lt/php/php-pagrindai/php-operatoriai.html

pvz jei parasytum if (true && false)

tai if'o nevykdytu nes turi but pagal && salyga, kad AND t.y. ir tas ir kita - true, o cia 1 false, tai zodziu gaunas finale false.

jei butu if(false || true), tai reikstu vienas arba kitas, taigi vienas is ju turi but true, taip ir yra, toki vykdytu


gali naudot operatorius: && arba AND - reiskia ta pati, taip pat kaip || yra tas pats kaip OR.


p.s. kintamuju nepatarciau naudoti didziuju raidziu, nes tiesiog nepatogu;}, siulau rasyt tokius:

$vardas
$vartotojo_vardas
$vartotojoVardas

ir skaityt lengva ir rasyt lengva ;]

tikiuos naudos ispesi is sito mano post'o :)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2009-11-13 02:55:49 am »
nu va ziurek istaisiau klaidas nes buvai pridares begale :D bet ir as kazkada dariau daug klaidu

<?php

if(isset($_POST[&#39;submit&#39;])){

  
$VARDAS $_POST[&#39;Slapyvardis&#39;];
  
$PAVARDE $_POST[&#39;Slaptazodis&#39;];
  
    
if( empty($VARDAS) || empty($PAVARDE))
{
  
$error "Palikti tusti laukai";
}
  else{
  if( 
$VARDAS != "Tadas"){
    
$error="Neteisingai ivestas vardas";
  }
  if( 
$PAVARDE != "Jazokas"){
    
$error="Neteisingai ivesta pavarde";
  }
  }

  if(
$error == "")
  {
    
$error ="Jus prisijungete su Vardu: $VARDAS  Pavarde: $PAVARDE"
  }
  echo 
$error;
  
  
  
}



?>


Istaisiau pagal save gal kas nusimano tai ras ir pas mane daug klaidu bet nemanau lyg viskas ir gerai :D

« Paskutinį kartą keitė: 2009-11-13 03:17:33 am sukūrė ganjabest »
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2009-11-13 17:33:30 pm »
nu as kitoki duomenu tikrinimui if'a dazniausiai naudoju :)

<?php

if( isset($var) && (strlen($var) >=) && isset($var2) && (strlen($var2) >2) ){
 
//kazka veikiam
}

?>


nesakau, kad blogas cia buvo parasytas, tiesiog mokymosi tikslais, gali paziuret ir sita ;)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2009-11-13 18:54:23 pm »
.bet abieju variantu suo atveju negali but jei nori kad tau mestu klaidas arba tusti laukeliai arba simboliu per mazai ane?

Su siuo galima manu papildyt kaip errora kazkoki... tu parsei dvi salygas tai ir atsakymas turetu buti is dvieju daliu
Tarkim..

<?php
echo "Nevisi duomenys ivesti arba per mazai simboliu ";
?>

nu cia tipo kaip pvz.. as tai dabar darau po viena errora bet ciuju pradesiu naudoti tokio tipo kaip tu nes tu tusti laukeliai nebutina ..Geriausia tiesiog:
<?php
echo "Patikrinkite  ar teisingai ivedete savo varda arba slaptazodi";
?>


beje tu kintamuosius $var ir $var2 kaip pavyzdi parasei? Nes pamaniau ka praleidau  ;D
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Pasimokymui
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2009-11-13 19:07:41 pm »
$var ir $var2 tai tik siaip 4fun kintamieji betkokie ir jop, cia dvigubas tikrinimas iskarto
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: Pasimokymui
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2009-11-13 19:07:41 pm »