Autorius Tema: Netbeans, Github ir FTP  (Skaityta 11856 kartus)

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

• Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Netbeans, Github ir FTP
« Įrašytas: 2013-03-08 11:11:18 am »
Sveiki,
Turiu klausimą tiems, kurie dirbo su Netbeans ir Github :) Jei neteko - galit manau neskaityti nebent įdomu patiems ;)

Taigi, dirbu prie sistemos ir pagalvojau, kad būtų gerai viską kelti į github'ą ( private project ). Kiek žinau ten yra toks kaip ir versijavimas, ar ne taip? :) Tad susidūriau su klausimais:

1. Kaip elgtis su tuo github? Ar turėsiu atskirai atlikti veiksmus, kad man įkeltų visą projektą į jį ar kaip?
2. Jei automatiškai po kiekvieno failo edit, tada ar bus galima ir į FTP tiesiogiai kelti?

Pradžiai tiek :)
ps. Taip, nesu normaliai dirbes su juo, bet norisi išmėginti, nes ten kiek žinau gaunasi superinės kopijos duomenų :)

Neprisijungęs Lukas

• Administratorius
  • Herojus
  • Įrašai: 7431
    • Žiūrėti profilį
Ats: Netbeans, Github ir FTP
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2013-03-10 14:11:13 pm »
iskart atsiprasau uz  angliskai lietuviskus zodzius ^^

as darbe naudoju github'a, bet jis yra mokamas, jei nori privatumo, nemokamai gali daryti tik public. Savo projektams naudoju https://bitbucket.org/ jis duoda  ir private ir public nemokamai daryti, is esmes veikia taip pat kaip github'as.

Netbeans'as ka turi viduj saves per git versijavimo extensiona, tai nepatariu naudoti, buginas jis ir sudinai gautis gali finale, as bent jau tiek darbe tiek namie naudoju smartGit'a: http://www.syntevo.com/smartgithg/index.html

visas tas versijavimas is esmes yra toks, kad tu padarai keitimus savo kode ir juos push'ini i bitbucket'a ar github'a ar kt. git'o serveri. git'as dar turi toki dalyka kaip commit, tai komitini tu lokaliai sau, o kai supush'ini tai viskas nueina i git'o serva pvz bitbucket.org

naudotis pakankamai paprasta, nebijok galbut nauju zodziu :)

gito versijavimas tai yra tiesiog failu sukisimas i papildoma servisa, ftp su tuo neusije, toliau gali naudotis ftp, jei tau to reikia, bet siaip tai gitas yra geriau uz ftp..

tu darai lokaliai, pushini i gita, pasijungi per ssh (putty) i savo serva ir ten tiesiog paleidi update komanda, kuri sutraukia is tavo gito visus updeitus ir atnaujina serve esancius failus i naujausias versijas.

kiekvienas push'as turi savo id tai gali updeitinti i bet kuri norima id, gali i naujausia, gali i senesni.

yra dar toks dalykas kaip branch'ai, tai pagrindinis yra "master" ir kiti kitokie, tai pvz tu gali pushinti i 1 brancha, pvz "login updates" bet jo dar nesukisti i master'i, nes dar nebuni pabaiges, tuo tarpu kitus pakeitimus sukisti i masteri ir serva updeitinti tiek kiek yra naujausias masteris, o kai pabaigi login updates, tada tuos login updates sumerginti i masteri ir vel suupdeitinti serva svetaines is masterio.

pabandyk pasikurti bitbucket nauja account'a ir pamatysi, ten bus step by step instrukcijos kaip susikonfigint ;)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

• Dalyvis
  • **
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2013-03-10 14:47:16 pm »
Lukai, labai dėkingas už tokį atsakymą ;)

Iki tavo atsakymo sugebėjau susirasti, tai yra pastebėti, github'o sukurtą windows programą, kuri man viską palengvino kelis kartus ;) Dabar užtenka tik commit ir sync padaryti ir baigta.. Na bet esmė tame, kad viską kaip ir supratau ir suvokiau, todėl kaip ir naudosiu git'ą ;)

Kad jis mokamas man visiškai ne bėda - dirbu prie projekto ant kurio jau išleista apvali suma ir tie 7 ar 50 $ /mėn nėra daug :)

Anyway greitu metu galbūt padarysiu paprastą tutorial kaip naudotis Github appsu

Neprisijungęs Lukas

• Administratorius
  • Herojus
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013-03-10 16:22:48 pm »
Lukai, labai dėkingas už tokį atsakymą ;)

Iki tavo atsakymo sugebėjau susirasti, tai yra pastebėti, github'o sukurtą windows programą, kuri man viską palengvino kelis kartus ;) Dabar užtenka tik commit ir sync padaryti ir baigta.. Na bet esmė tame, kad viską kaip ir supratau ir suvokiau, todėl kaip ir naudosiu git'ą ;)

Kad jis mokamas man visiškai ne bėda - dirbu prie projekto ant kurio jau išleista apvali suma ir tie 7 ar 50 $ /mėn nėra daug :)

Anyway greitu metu galbūt padarysiu paprastą tutorial kaip naudotis Github appsu

kaina nera didele, bet man vistiek nepatinka tai, kad reikia moketi kas menesi visa laika, kazkada noresi pristabdyti tarkim projekta, istrintu tavo ta gidhub'a ir viskas butu, o bitbucket'e visad liks. nors nzn as ar githube trina jei nemoki kazkiek laiko, gal tik uzlock'ina ar pns.

Lukas.

Gerda Photography
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013-03-10 16:22:48 pm »

• Dalyvis
  • **
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2013-03-10 17:12:03 pm »
Na galbūt ir taip, bet esmė tame, kad github'e nėra didelės kainos, o ir šiaip reiktų pasidomėti ;) Beto, jei jau ten laikai, tai manau projektas ilgiau nei mėnesiui :)

Neprisijungęs vitalikaz

• Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2013-03-11 10:44:13 am »
Modestai, prieš kuriant pamoką, padirbk su Git'u bent metukus kokius :) Nėra ten viskas taip trivialu kaip atrodo, ir yra milijonai visokių triukų ir povandeninių akmenų, kai prie projekto dirba daugiau negu 2 žmonės :)

• Dalyvis
  • **
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2013-03-11 10:47:33 am »
Vitalikaz, pamoką daryčiau ne kaip su juo rimtai dirbti, o kaip pradėti, nes šitai yra daug kam neaišku ;)

Ps. Puikiai suvokiu, kad jame navarotų daugiau nei daug, bet... kolkas užtenka pagrindinės f-cijos :)

Neprisijungęs Lukas

• Administratorius
  • Herojus
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2013-03-11 20:23:32 pm »
Vitalikaz, pamoką daryčiau ne kaip su juo rimtai dirbti, o kaip pradėti, nes šitai yra daug kam neaišku ;)

Ps. Puikiai suvokiu, kad jame navarotų daugiau nei daug, bet... kolkas užtenka pagrindinės f-cijos :)

http://webdeveloperblg.blogspot.com/2013/03/how-to-start-with-git-versioning.html

Lukas.

Gerda Photography
Free Hosting
Free Templates

• Dalyvis
  • **
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2013-03-11 20:29:03 pm »

http://webdeveloperblg.blogspot.com/2013/03/how-to-start-with-git-versioning.html

Viskas super, tačiau čia su CMD :) O aš turiu galvoje windows apps'ą ;)

Neprisijungęs vitalikaz

• Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2013-03-12 09:59:30 am »
Siūlau iš pradžių išmokti bent pagrindus tų cmd komandų ir galimybių, o jau tada bandytis skirtingus GUI :)

• Dalyvis
  • **
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2013-03-12 11:35:08 am »
Vitalikaz, jie patys siūlo GUI windows :)

Manualai.lt Forumas

« Atsakymas #10 Įrašytas: 2013-03-12 11:35:08 am »