Autorius Tema: Jquery generatorius php kalbai  (Skaityta 2972 kartus)

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Jquery generatorius php kalbai
« Įrašytas: 2013-02-27 22:41:01 pm »
Sveiki,
Manau dauguma užsiknisa, kai reikia rašyti kalbos failą ( $lang[] = " bla bla bla "; ), ar ne taip? :) Pasedėjau, pagalvojau ir nusprendžiau, kad mane tai dakniso ( juk du kartus tą patį turiu rašyti.. ) Žodžiu, ilgai nerašinėsiu čia, einu prie reikalo :)

Pasidariau tokį simple generatorių, kuris tiesiog pagal įvestą tekstą sugeneruoja masyvą :) Paprasta, bet.. Manau naudinga :)
HTML kodas:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.min.js"></script>
<meta charset=utf-8 />
<title>Welcome to JS Bin</title>
<meta name="viewport" content="width=device-width">
</head>
<body>
 
  <input type="text" id="lang">
  <button id="add">Add new value </button>
 
  <p id="values">
   
  </p>
</body>
</html>

jQuery

 $('#add').click(function(){
    var value = $('#lang').val();
    if(value !== ''){
      var key = value;
      key = key.replace(/ /g, '_').toLowerCase();
      var lang_line = "$lang['"    key    "'] = '"    value    "';";
      $('#values').append(lang_line   "<br>");
    }
    $('#lang').val('');
  });

Tik va mintis yra, kad galbūt reiktų sukurti kokį įrankį, į kurį įvedus tarkime sakinius ar žodžius atskirtus kableliais, generuotu tokius dalykus? :) Na iš tikro pritaikymas labai platus - galima nurodyti prefix ir t.t...

Tikiuos šis dalykas nors vienam žmogui padės :)

Edit: Prisegu visą failą :)
« Paskutinį kartą keitė: 2013-02-27 23:06:56 pm sukūrė Modestas Vaitkevičius »

Neprisijungęs Interneto keleivis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 394
  • Karma: +7/-8
    • Žiūrėti profilį
    • Daugiau apie Jį.
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2013-02-27 23:16:47 pm »
Mano mintis tokia: kableliu atskirti key nuo value, nes dabar vienodos reikšmės ir raktažodžiai.
Pvz: $lang['hello'] = "Labas";.
Vot mane tai užkniso ir vis dar knisa kalbų paketų rašymai savo sistemai :D Svetainei, admin sistemoms. Dar jeigu keliomis kalbomis :D bet nukopijuoju tada ir pakeičiu tik reikšmes.
Guten Tag!

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2013-02-28 07:31:20 am »
Mano mintis tokia: kableliu atskirti key nuo value, nes dabar vienodos reikšmės ir raktažodžiai.
Pvz: $lang['hello'] = "Labas";.

Ta prasme kabeliu atskirti key nuo value?

Iš tikro, tai kaip tik gerai yra, kad vienodi - nereikia poto klaidžioti kas ką reiškia :)

Neprisijungęs Interneto keleivis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 394
  • Karma: +7/-8
    • Žiūrėti profilį
    • Daugiau apie Jį.
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013-02-28 09:16:11 am »
$lang['Atsiprašome, bet mes negalime jūsų čia įleisti, nes neturite tam įgaliojimų'] = "Atsiprašome, bet mes negalime jūsų čia įleisti, nes neturite tam įgaliojimų";
Na kaip tau toks ? :D
Guten Tag!

Manualai.lt Forumas

Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013-02-28 09:16:11 am »

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2013-02-28 09:25:44 am »
Jeigu ką, tokio negeneruos :) Visas didžiąsias pakeis mažosiomis, o tarpus _ :) Tiesa, labiau kolkas pritaikyta anglų, o ne lietuvių kalbai čia :)

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2013-02-28 09:29:43 am »
Tiesa, Lukai, perkelk prie pamokų... Ne ten įkėliau :(

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2013-02-28 10:04:04 am »
Wtf chebra? Jau senų seniausiai yra sprendimai šitai problemai. Kuom gettext blogai? Tiesiog rašant kodą rašai:
<?php
// ne taip:
print "Labas krabas";
// bet taip:
print _("Labas krabas");
?>

tada paleidi tools'ą, kuris ištraukia visas šitas frazes iš tavo source'o, sukuria specialiai vertimams pritaikytą failą .po, kurį patranslate'ini kaip tau reikia (gaunas .mo), įkeli pas save į serverį, savo skripto konfige nurodai, kad nuo šiol naudok frazes iš pvz. angliško failo vertimai_en.mo, ir viskas. Nebereikia nekuo rūpintis :) + tas dalykas yra gerai suoptimizuotas, plius palaiko placeholder'ius, plius palaiko vienaskaitą/daugiskaitą ir pan.
« Paskutinį kartą keitė: 2013-02-28 10:08:02 am sukūrė vitalikaz »

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2013-02-28 11:48:59 am »
Kaip gali buti key ir value vienodi? Jeigu tu naudosi viena kalba ir tik viena! tai gerai. O jeigu naudosi kelias kalbas ir noresi jas keitineti, tau paprasciausia neveiks.

LT - $lang['hello'] = 'Labas';
ENG - $lang['hello'] = 'Hello';
RUS(:D) - $lang['hello'] = 'Priviet';
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Interneto keleivis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 394
  • Karma: +7/-8
    • Žiūrėti profilį
    • Daugiau apie Jį.
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2013-02-28 12:36:13 pm »
Skirtingi failai, ru.php su masyvu, lt.php su masyvu, en.php su masyvu. Pamiršai tokį dalyką, a?
Guten Tag!

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2013-02-28 13:01:12 pm »
Skirtingi failai, ru.php su masyvu, lt.php su masyvu, en.php su masyvu. Pamiršai tokį dalyką, a?
Kaip gali buti key ir value vienodi? Jeigu tu naudosi viena kalba ir tik viena! tai gerai. O jeigu naudosi kelias kalbas ir noresi jas keitineti, tau paprasciausia neveiks.

LT - $lang['hello'] = 'Labas';
ENG - $lang['hello'] = 'Hello';
RUS(:D) - $lang['hello'] = 'Priviet';

Atrodo, kad iš akmens amžiaus atėjot :D

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2013-02-28 13:35:08 pm »
Nu tai tada paaiskink jeigu mes akmens amziuj. Nes nesuprantu :)
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2013-02-28 13:45:06 pm »
Skirtingi failai, ru.php su masyvu, lt.php su masyvu, en.php su masyvu. Pamiršai tokį dalyką, a?

Jei cia man skirta, tai ka tu tuo norejai pasakyt?? Esme, kad iskvietimas kode vistiek buna viendodas . Failuose keiciasi tik masyvo turinys, o tarkim pas tave pagrindiniam puslapyje kas pasikeis??
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2013-02-28 14:08:44 pm »
Nu tai tada paaiskink jeigu mes akmens amziuj. Nes nesuprantu :)
Jau paaiškinau prieš porą postų

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2013-02-28 14:29:10 pm »
Kaip gali buti key ir value vienodi? Jeigu tu naudosi viena kalba ir tik viena! tai gerai. O jeigu naudosi kelias kalbas ir noresi jas keitineti, tau paprasciausia neveiks.

LT - $lang['hello'] = 'Labas';
ENG - $lang['hello'] = 'Hello';
RUS(:D) - $lang['hello'] = 'Priviet';
Pvz aš dabar generavau anglų kalbą, tai man ir key ir value vienodi, o poto duodu vertėjams ir jie keičia tik value :) Va tau ir problema

Vitalikaz, jei gali su visu pvz kaip ir kas čia per f-cija, nes nė velnio nesupratau :)

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2013-02-28 17:51:30 pm »
Nu tai tada paaiskink jeigu mes akmens amziuj. Nes nesuprantu :)
Jau paaiškinau prieš porą postų

Nemaciau, bet esmes nekeicia ne apie tai kalbu. Jeigu nuo 0 rasai sistema tai taip, turbut tai geriausia iseitis siuo metu. O jeigu jau joje yra visiskai kas kita, kaip tarkim aptarti masyvai. Ka tu eisi per i visa source'a ir keitinesi tas vietas ? Manau butu laiko svaistymas.
O aplamai sitos temos aptariamas skriptas jeigu kalba naudojama tik viena( siuo metu kaip minejo anglu, tai tada super), o jei keliom kalbom reiktu tiesiog kazko kito. Ir aplamai tinka paprasciausias masyvas. Duodi vertejui jei pats nemoki ir suraso tau visa nauja vertima.
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2013-02-28 18:40:19 pm »
Nu tai tada paaiskink jeigu mes akmens amziuj. Nes nesuprantu :)
Jau paaiškinau prieš porą postų

Nemaciau, bet esmes nekeicia ne apie tai kalbu. Jeigu nuo 0 rasai sistema tai taip, turbut tai geriausia iseitis siuo metu. O jeigu jau joje yra visiskai kas kita, kaip tarkim aptarti masyvai. Ka tu eisi per i visa source'a ir keitinesi tas vietas ? Manau butu laiko svaistymas.
O aplamai sitos temos aptariamas skriptas jeigu kalba naudojama tik viena( siuo metu kaip minejo anglu, tai tada super), o jei keliom kalbom reiktu tiesiog kazko kito. Ir aplamai tinka paprasciausias masyvas. Duodi vertejui jei pats nemoki ir suraso tau visa nauja vertima.

Būtent mintis tame ir yra, kad tokiu principu sugeneruoji paprastą masyvą $lang, kuriame iš pradžių viskas angliškai ( galima padaryti, kad lt raidžių nebūtų ir t.t... ). Kam to reikia? Tam, kad tarkime sugeneruoju anglišką failą, o poto duodu vertėjams, kad jie jame tiesiog pakeistu reikšmes, bet rakto - ne :) Ir viskas ;)

Šios sistemos panaudojimas platus, o vitalikaz kur minėjo - nevisai :) Norint koreguoti tuos failus reikia spec editoriaus ir t.t. Žodžiu - nesąmonė :) Taip, ten yra patogu, bet žiūrint iš paprastumo - ne :)

Manualai.lt Forumas

Ats: Jquery generatorius php kalbai
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2013-02-28 18:40:19 pm »