Autorius Tema: Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )  (Skaityta 1675 kartus)

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )
« Įrašytas: 2012-11-27 21:29:54 pm »
Sveiki,

vis bandau sukurti šaukylą-chatą savo jėgomis, kuris tarkim kas 20sekundžių atnaujintų žinutes.

Visokių prisižiūrėjau, bet savas kodas geriau žiūrisi ir bus paprasčiau redaguoti.

Aš dar nedarau nieko su objektiniu, tad man ir maišosi į kitų kodus pažiūrėjus. Pagal mano įdėja, tai šaukykla rodo 10 paskutinių įrašų iš duombazės su paprasčiausiu ciklu. Po 20 sec tai perkrauna su ajax'u. Jeigu žmogus parašo, kad įkeltų iškarto ir atnaujintų kartu.

Tai viską sugebėčiau padaryti, bet reikia man išmokti patį paprasčiausią būdą, kaip su AJAX mysql_query įvygdyti.

Ką galit patarti?

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2012-11-27 21:37:38 pm »
Tiesiog su ajax kreipiesi į failą ( php, kuris spausdina viską ), o tada ajax pagalba į div'ą gražini rezultatą :)

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2012-11-27 21:51:26 pm »
Okey, tą suprantu, mačiau pavyzdžių, bet kai ten viskas su funkcijomis, klasėmis ir t.t. nesigaudau kaip sau pritaikyti.

spausdinu.php - tuščias failas, į kurį siunčiam su ajaxu?
ajax.php - čia nurodo ką spausdinti ir kas kiek laiko. Taip? Bet va struktūros ajax.php VISIŠKAI neišmąstau.

Kažką tokio turiu:

function prepare(response) {
          var d = new Date();
          count++;
          d.setTime(response.time*1000);
          var mytime = d.getHours()+':'+d.getMinutes()+':'+d.getSeconds();
          var string = '<div class="shoutbox-list" id="list-'+count+'">'
              + '<span class="shoutbox-list-time">'+mytime+'</span>'
              + '<span class="shoutbox-list-nick">'+response.nickname+':</span>'
              + '<span class="shoutbox-list-message">'+response.message+'</span>'
              +'</div>';
         
          return string;
        }

O tai kaip padaryti, kas jis čia kas tam tikrą laiką tiesiog padarytų taip:

<?php $query=mysql_query("SELECT * FROM chatas ORDER BY data DESC LIMIT 10 ");
while (
$row=mysql_fetch_array($query)) {
echo 
$row['autorius']."<br>";
echo 
$row['chato_zinute'];
}
Jeigu šitą įtaisau į tą ajaxą tai ir fsio, viskas veiktų. :/

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-11-27 22:08:58 pm »
Tai vat esmė tame, kad:
Spausdinu.php tai ir turi būti tavo php script, kuris spausdina visą chat'ą.

Ajax.php - ima duomenis iš spausdinu php ir viską atvaizduoja į tavo nurodytą div'ą :) Viskas :)

Manualai.lt Forumas

Ats: Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-11-27 22:08:58 pm »

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2012-11-27 22:27:26 pm »
Okey, netaip galvojau prieš tai. Dabar supratau.

spausdinu.php tai bus tas ciklas, kokį jau rodžiau, o ajax pavyzdį gali duoti, kaip kreiptis į tą failą? Ir kaip kokiam nors index.html atvaizduoti ajaxo pateiktą div

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2012-11-27 22:31:57 pm »
$.get('ajax/test.html', function(data) {
  $('.result').html(data);
  alert('Load was performed.');
});
http://api.jquery.com/jQuery.get/

:) Prašom - visa funkcija, kurios tau reikia :)

Manualai.lt Forumas

Ats: Dalis tinklapio perkraunama tam tikru intervalu ( ajax )
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2012-11-27 22:31:57 pm »