Autorius Tema: Klausimas: Kaip is php failo paimti duomenis kad juos priskirti kintamiesiems  (Skaityta 1457 kartus)

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Kaip su $.ajax paimti skirtingus duomenis is php failo, kad juos galima butu priskirti skirtingiems kintamiesiems? Ta prasme php turime masyva ir jo visas reiksmes reikia pervesti i javascripta kreipiantis i php faila. Skaiciau apie kazkoki JSON metoda, bet as jo neperlauziu.
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Klausimas: Kaip is php failo paimti duomenis kad juos priskirti kintamiesiems
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2013-01-24 11:56:39 am »
JSON - tai ne metodas, o duomenų struktūra. Esmė tame, kad iš PHP turi gražinti tokį masyvą, kurį javascript'as galėtų suinterpretuot,. Tokie masyvai (arba objektai) ir yra JSON. Pavyzdžiui, iš php gražini
{
  id: 1,
  name: 'Krabas',
  city: 'Vilnius'
}
ir visą šitą daiktą priskiri javascript kintamajam. Gaunasi:
var json = {
  id: 1,
  name: 'Krabas',
  city: 'Vilnius'
};
alert("Grazintas id: "+json.id+"\nGrazintas vardas: "+json.name+"\nGrazintas miestas: "+json.city);
Tam, kad paversti paprastą PHP masyvą į JSON'inę struktūrą gali naudotis json_encode().

g1ntas

  • Svečias
Ats: Klausimas: Kaip is php failo paimti duomenis kad juos priskirti kintamiesiems
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2013-01-24 12:34:48 pm »
Su json_encode gali konvertuoti masyvą į json struktūrą.

http://php.net/manual/en/function.json-encode.php

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Ats: Klausimas: Kaip is php failo paimti duomenis kad juos priskirti kintamiesiems
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013-01-24 12:51:00 pm »
Tik neprisikabinejam gal jau prie zodziu:D Aisku dabar. Pirma karta naudojau, tai nepagalvojau, kad php faile dar turi buti json_encode().
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Manualai.lt Forumas

Ats: Klausimas: Kaip is php failo paimti duomenis kad juos priskirti kintamiesiems
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2013-01-24 12:51:00 pm »

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: Klausimas: Kaip is php failo paimti duomenis kad juos priskirti kintamiesiems
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2013-01-24 13:00:56 pm »
Tik neprisikabinejam gal jau prie zodziu:D Aisku dabar. Pirma karta naudojau, tai nepagalvojau, kad php faile dar turi buti json_encode().

php niekad nieko nedaro tiesiogiai su text-based-client-side kalbom, ji jau turi paduoti paruosta html/css/js/json/xml ir t.t. todel kita karta kad ir ko noretum is php i client side zinok, kad php tures pateikti tai kazkokia client-side kalba. PHP yra server-side.
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Ats: Klausimas: Kaip is php failo paimti duomenis kad juos priskirti kintamiesiems
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2013-01-24 13:00:56 pm »