Autorius Tema: Elementas su stumdomais elementais  (Skaityta 3645 kartus)

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Elementas su stumdomais elementais
« Įrašytas: 2012-08-05 15:07:39 pm »
Sveiki,
Dėl temos pavadinimo nežinau ar jis į temą ar ne, bet manau labiausiai atitinka tai ko man reikia :)


Reikia, kad sistema turėtų:
Vieną didelį box'ą ( div ) ( sale ), o joje paspaudus mygtuką ( new ) atsirastų naujas kvadračiukas, kurio dydį ir poziciją galėtum keisti. Poto paspaudus save mygtuką tas kvadračiukas būtų išsaugotas ( dydis ir jo pozicija ). Vėl paspaudus ant kvadračiuko ( pačio jo ) galėtum vėl jį koreguoti, keisti vietą ir panašiai.

Aš galvoju taip, kad:
Sukuri didelį langą ( sale ), o joje pridedu mygtuką ( ar šalia jos ), kurį paspaudus parodytų kvadračiuką, o jame būtų tam tikri laukeliai ( arba po pagrindine sale ). Tada galėtum viską keisti.

Viskas būtų nieko, kaip daryti suvokiu, tačiau kaip daryti, kad viskas būtų tik 1 div'e ( sale )? Ir kaip saugoti duomenis? Sakykim jei paslenki ir paspaudi save, kad išsaugotų poziciją :)

Ačiū

Ar tiesiog geriau naudoti google maps API?
« Paskutinį kartą keitė: 2012-08-05 15:12:46 pm sukūrė Modestas Vaitkevičius »

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2012-08-06 00:47:45 am »
nesupratau rysio tarp tavo viso aprasymo ir google maps'u :/
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2012-08-06 08:05:53 am »
Hmm, esmė tame, kad turiu vieno žmogaus script'ą ir jis būtent toks kokio reikia, tik, kad ant google maps :) Na gal ne visiškai toks, bet esmė ta, kad jis atitinka tai, ko norisi :)

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-08-06 08:50:23 am »
Nereikia tau jokių API. Naudok jQuery UI interfeisus - draggable ir resizable, o duombazėje padaryk 2 (size, position, kur saugotum serializuotus duomenis), arba 4 (size_w, size_h, position_x, position_y) laukus, ir per ajax saugok tenai reikiamas reikšmes.

Manualai.lt Forumas

Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-08-06 08:50:23 am »

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2012-08-06 08:55:04 am »
Am, vitalikaz, turiu pasidaręs draggable dabar, bet man jį leidžia stumdyti per visą ekraną ( ne tik tame elemente ), tai čia man jau yra problema... Kitas dalykas, kaip išgauti tuos pačius duomenis ( x, y, w, h )?

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2012-08-06 09:07:37 am »
Nustatyk elemento, kuriame yra draggable elementas, position: relative ir overflow: hidden, pažiūrėk pavyzdį http://jqueryui.com/demos/draggable/
O duomenis - paprastai, su jQuery.
var x = $("#tavo_draggable_elementas").position().x,
      y = $("#tavo_draggable_elementas").position().y,
      w = $("#tavo_draggable_elementas").width(),
      h = $("#tavo_draggable_elementas").height();

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2012-08-06 09:23:11 am »
Pagal tavo pvz nerodo pozicijų :)

Ačiū už patarimą dėl to overflow :)

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2012-08-06 09:31:57 am »
Gerai, dabar problema tame, kad jei padarau taip:
$( "#draggable" ).draggable().resizable({
animate: true
});
Tai man jis keliasi, tačiau niekaip nesididina ( iš pradžiū būna, o poto dingsta didinimas :) )

Šita klaida ištaisyta biški kitaip :)

Dabar lieka klausimas kaip atnaujinti ir kaip padaryti, kad jų galėtų būti ne vienas :)
« Paskutinį kartą keitė: 2012-08-06 09:46:47 am sukūrė Modestas Vaitkevičius »

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2012-08-06 10:42:09 am »
Nustatyk elemento, kuriame yra draggable elementas, position: relative ir overflow: hidden, pažiūrėk pavyzdį http://jqueryui.com/demos/draggable/
O duomenis - paprastai, su jQuery.
var x = $("#tavo_draggable_elementas").position().x,
      y = $("#tavo_draggable_elementas").position().y,
      w = $("#tavo_draggable_elementas").width(),
      h = $("#tavo_draggable_elementas").height();


cia dviracio isradinejimas. Visi tokie dalykai yra valdomi per nustatymus. Sitam butent dalykui yra containment option'as.

paziurek zemiau "options": http://jqueryui.com/demos/draggable/
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2012-08-06 11:48:22 am »
Taip, bet šitas dalykas būtent tą ir padarys. Jį verta naudot jeigu reikia specifines zonas draginimui aprašyti. Bet aišku nieks netrukdo ir taip užsetint :)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2012-08-06 11:56:04 am »
Taip, bet šitas dalykas būtent tą ir padarys. Jį verta naudot jeigu reikia specifines zonas draginimui aprašyti. Bet aišku nieks netrukdo ir taip užsetint :)

kazi su canvasu iseitu nupiesti bet kokia forma ir kad eitu dragint tik pagal ja.. ? :) nebandet niekas?
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2012-08-06 12:53:22 pm »
Problema tame, kad man reikia, jog būtų viskas padaryta ant IE6.... Taigi canvas negaliu tam naudoti..

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2012-08-06 13:46:00 pm »
Problema tame, kad man reikia, jog būtų viskas padaryta ant IE6.... Taigi canvas negaliu tam naudoti..

cia buvo tik siaip ideja ir pamastymas gal ir taip galima butu padaryti :) Siaip ar anaip as tikrai naudociau optionus is jquery ui, nes ten yra visko pridaryta, kad veiktu greitai ir gerai, tad nezinau kam reikia isradineti dar kazka
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2012-08-06 14:11:08 pm »
Viską kaip ir pasidariau, tik dabar liko padaryti saugojimą...
Dabar yra taip, kad spausdinu sakykim 10 staleliu, o tik vieną pakeitus reiktų išsaugoti, tai kaip su ajax'u padaryti? Nors nebūtinai su juo?
Visi jie saugomi ir atvaizduojami taip:
<div id="draggable-'.$data2['id'].'">Taigi, jie turi su savimi ir id, bet kaip būtent padaryti, kad pakeitus poziciją arba, kad paspaudus ant jo būtų saugoma pozicija? Žodžiu, reiktų šiam klausimui patarimo :)


ps. Lukai, žinau, kad čia jų daug, bet dalinti į atskiras temas nelogiška, tiesiog dabar viskas vienoje vietoje ir susije būtent su tuo elementu :)

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2012-08-06 21:46:28 pm »
Problema išspręsta :)

Ačiū už pagalbą ;)

ps. Draggable ir resizable neveikia kartu ant vieno elemento ( .draggable().resizable() ), reikia sukurti viduje kokį kitą elementą :) Čia kaip ir jQuery bug'as jiems jau žinomas :)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2012-08-07 07:10:46 am »
Problema išspręsta :)

Ačiū už pagalbą ;)

ps. Draggable ir resizable neveikia kartu ant vieno elemento ( .draggable().resizable() ), reikia sukurti viduje kokį kitą elementą :) Čia kaip ir jQuery bug'as jiems jau žinomas :)

nu va, gerai, kad pavyko padaryti ka norejai :) rakinu ;p
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Ats: Elementas su stumdomais elementais
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2012-08-07 07:10:46 am »