Autorius Tema: Puslapio centravimas su JavaScript  (Skaityta 4187 kartus)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Puslapio centravimas su JavaScript
« Įrašytas: 2009-05-20 09:40:25 am »
Puslapį išcentruoti horizontaliai tirkiausiai jau visi mokat, jei ką parašau dar kartą:

kišam visą psl į papildomą div'ą, jam css:
position:relative;
margin:0px auto;
width:1000px;
aišklu plotį pasirenkam pagal savo puslapį. Taigi, o centravimas pagal vertikalę yra su JavaScript:

function alertSize() {
  var myWidth = 0, myHeight = 0, divHeight = 0, marginTop;
  if( typeof( window.innerWidth ) == 'number' ) {
    //Non-IE
    myWidth = window.innerWidth;
    myHeight = window.innerHeight;
  } else if( document.documentElement && ( document.documentElement.clientWidth || document.documentElement.clientHeight ) ) {
    //IE 6+ in 'standards compliant mode'
    myWidth = document.documentElement.clientWidth;
    myHeight = document.documentElement.clientHeight;
  } else if( document.body && ( document.body.clientWidth || document.body.clientHeight ) ) {
    //IE 4 compatible
    myWidth = document.body.clientWidth;
    myHeight = document.body.clientHeight;
  }
 
  divHeight = document.getElementById('main_container').offsetHeight;
  divHeight += document.getElementById('header').offsetHeight;
  divHeight += document.getElementById('continent_container').offsetHeight;
 
  marginTop = (myHeight-divHeight)/2;
  if(marginTop < 2){
  marginTop = 2;
  }
  document.getElementById('main_container').style.marginTop = marginTop+'px';
  document.getElementById('slide_bar_on').style.height = myHeight-marginTop+'px';

}

Naudojimo pavyzdį galite rasti čia: www.wrt.lt
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Macaque

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 861
  • Karma: +26/-0
  • makakuje.
    • Žiūrėti profilį
Re: Puslapio centravimas su JavaScript
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2009-07-27 01:28:10 am »
Bet čia kaip supratau tu jį nukopijavai iš wrt.lt nes žiūrint javascript failą matosi pavadinimai: main_container; header; continent_continent; slide_bar_on; ? :) Nes pats asmeniškai padariau viską kaip turėtų būti ir jis man neveikė, aišku pačio javascript failo nekeičiau, tai kaip supratau pas mane čia ir bus klaida, kad man jį reikėtų pasikoreguoti pagal savo html?
„Tik vienas dalykas gali svajonę padaryti neįgyvendinamą: tai baimė, kad nepasiseks. “ - Paulo Coelho

Rekomenduoju pirkti domenus iš - IV.lt

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Puslapio centravimas su JavaScript
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2009-08-04 20:39:53 pm »
truputeli tai reikia pasikoreguot, kad nurodyt kuriuos elementus centruot. taip, nukopinau is wrt.lt (greit jau jis nebus pasiekiamas situ adresu, kaip pvz palikau: www.manualai.lt/wrt) leidziu sau ji kopint, nes pats padariau :D
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

arialas

  • Svečias
Re: Puslapio centravimas su JavaScript, to primatas
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2009-11-22 22:08:33 pm »
turi puikius kodo paazymejimo scriptus!
bet as - tai javascript programuotojas i r moku  toki koda kurti!

Manualai.lt Forumas

Re: Puslapio centravimas su JavaScript, to primatas
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2009-11-22 22:08:33 pm »

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Puslapio centravimas su JavaScript, to primatas
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2009-11-23 08:57:32 am »
turi puikius kodo paazymejimo scriptus!
bet as - tai javascript programuotojas i r moku  toki koda kurti!

tai sukurk ko dar nera cia ir idek, kad ir kiti galetu pamatyti pavyzdziu daugiau  ;)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

arialas

  • Svečias
Re: Puslapio centravimas su JavaScript - to Primatas
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2009-11-23 13:37:56 pm »
geras scriptas:
<head>
<script>
function a()
{
var x = document.getElementById("di");
if(document.getElementById("top").checked==true){
document.getElementById("di").disabled=true   
   }else{

document.getElementById("di").disabled=false
   }
}
</script>
</head>
<body>
<input type="checkbox" id="top" name="vci" onclick="a()"/>
<input type="button" id="di" name="xt" value="mygtukas_"/>
</body>

testavau su jusu "pabandyk pats" HTML redaktorum!
« Paskutinį kartą keitė: 2009-11-23 13:41:14 pm sukūrė arialas »

Neprisijungęs Macaque

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 861
  • Karma: +26/-0
  • makakuje.
    • Žiūrėti profilį
Re: Puslapio centravimas su JavaScript - to Primatas
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2009-11-23 14:39:48 pm »
geras scriptas:
<head>
<script>
function a()
{
var x = document.getElementById("di");
if(document.getElementById("top").checked==true){
document.getElementById("di").disabled=true   
   }else{

document.getElementById("di").disabled=false
   }
}
</script>
</head>
<body>
<input type="checkbox" id="top" name="vci" onclick="a()"/>
<input type="button" id="di" name="xt" value="mygtukas_"/>
</body>

testavau su jusu "pabandyk pats" HTML redaktorum!

Šiaip galėjai sukurti naują temą ir ar neturėtų būti atvirkščiai?

Nes, pvz tokį skriptą naudosi foto kėlimui ir tarkim:

Ar jūs sutinkate su autorinėms teisėm bla bla bla...

Tai uždėjus varnelę turėtų leist spaust button'ą o neuždėjus turėtų neleist spaust, tokia mano nuomone :)
„Tik vienas dalykas gali svajonę padaryti neįgyvendinamą: tai baimė, kad nepasiseks. “ - Paulo Coelho

Rekomenduoju pirkti domenus iš - IV.lt

Neprisijungęs trimpirim

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 215
  • Karma: +8/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Puslapio centravimas su JavaScript
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2009-11-23 15:30:22 pm »
Palauk palauk, čia jau klausimas, ką tu naudosi ir kur. Nebūtinai taip, kaip tu parašei :)

arialas

  • Svečias
Re: Puslapio centravimas su JavaScript - to Macaque
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2009-11-23 16:53:27 pm »
geras scriptas:
<head>
<script>
function a()
{
var x = document.getElementById("di");
if(document.getElementById("top").checked==true){
document.getElementById("di").disabled=true   
   }else{

document.getElementById("di").disabled=false
   }
}
</script>
</head>
<body>
<input type="checkbox" id="top" name="vci" onclick="a()"/>
<input type="button" id="di" name="xt" value="mygtukas_"/>
</body>

testavau su jusu "pabandyk pats" HTML redaktorum!

Šiaip galėjai sukurti naują temą ir ar neturėtų būti atvirkščiai?

Nes, pvz tokį skriptą naudosi foto kėlimui ir tarkim:

Ar jūs sutinkate su autorinėms teisėm bla bla bla...

Tai uždėjus varnelę turėtų leist spaust button'ą o neuždėjus turėtų neleist spaust, tokia mano nuomone :)
<head>
<script>
function a()
{
var x = document.getElementById("di");
if(document.getElementById("top").checked==false){
document.getElementById("di").disabled=true   
   }else{

document.getElementById("di").disabled=false
   }
}
</script>
</head>
<body>
<input type="checkbox" id="top" name="vci" onclick="a()"/>
<label for="top">spausk!</label>
<input type="button" id="di" name="xt" value="mygtukas_" disabled="disabled"/>
</body>
[/code]
« Paskutinį kartą keitė: 2009-11-24 09:00:06 am sukūrė arialas »

Manualai.lt Forumas

Re: Puslapio centravimas su JavaScript - to Macaque
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2009-11-23 16:53:27 pm »