Autorius Tema: PHP puslapio kūrimas  (Skaityta 9513 kartus)

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
PHP puslapio kūrimas
« Įrašytas: 2012-05-30 22:44:57 pm »
Taigi pradėjau žiūrėti kaip reikia kurti puslapį su PHP.

Ir bandau padaryti paprasta tokį puslapį:



Puslapio kodas:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="lt" lang="en">

<head>

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

<meta name="description" content="Viekšniai foto" />

<meta name="keywords" content="Viekšniai, senoji fotografija" />

<meta name="author" content="Autorius" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" media="screen" />

<title>Ąžuolas</title>

</head>

<body>

<div id="wrapper">
                   
<?php include('includes/kalba.php'); ?>

<?php include('includes/header.php'); ?>

<?php include('includes/nav.php'); ?>

<?php include('includes/kaire.php'); ?>

<?php include('includes/content.php'); ?>

<?php include('includes/desine.php'); ?>

<?php include('includes/footer.php'); ?>

</div> <!-- End #wrapper -->

</body>

</html>

Ir dabar noriu paklausti ar kiekvienam puslapiui (čia būtų "Paveiksliuko numeris" arba "Pirmyn / Atgal" mygtukai) man reikia kurti naują PHP kopiją?

Kaip man tada tarkim su kintamaisiais aprašyti kad paspaudus puslapį 2 iš "Content" kintamųjų išrinktų antrą paveiksliuką?

Ir kaip padaryti, kad būtųų galimą keisti kalbą? Irgi su kintamaisiais? Kaip juos aprašyti? Su if-else funkcijomis ar kitaip.

Čia kaip ir yra paaiškinimas kaip tai padaryti, bet manau, bet nelabai suprantu.

Pirsek paveikslėlius prie pačios žinutės ir įkelk į manualai.lt serverį, o ne dėk išorines nuorodas.
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-31 09:33:42 am sukūrė Lukas Liesis »

Neprisijungęs krekas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 358
  • Karma: +11/-3
    • Žiūrėti profilį
    • Puslapis.Net
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2012-05-31 09:18:35 am »
Reiktu naudoti puslapiavimą (pagination) puslapių numeravimui.
www.puslapis.net - tavo žaidimų video!
www.baldupramone.lt - viskas ko reikia susirasti geram baldui
www.baldumanija.lt - elektroninė baldų parduotuvė

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2012-05-31 09:37:25 am »
Visų pirma tai, pirsek paveikslėlius prie pačios žinutės ir įkelk į manualai.lt serverį, o ne dėk išorines nuorodas.

O dėl tavo puslapio, tai kur laikai aprašymus apie paveikslėlius? Kaip atrenki kuris paveiksėlis yra pirmas, kuris antras ir t.t. ? Siūlau pasidaryti duomenų bazę su šia info ir tiesiog paimti visus įrašus iš sql lentelės, pagal tai sugeneruoti puslapiavimą. Kai kyla klausimas ar daryti kiekvienam mini psl naują php failą, pagalvok kas būtų jei tu būtum tarkim delfi ir turėtum milijonus žinučių, tai ką, kurtum vis naują failą? :)

taip pat siulau mokytis naudoti objektus ir klases:

http://phpsnaps.com/snaps/view/php-pagination-class/
http://www.catchmyfame.com/2007/07/28/finally-the-simple-pagination-class/
http://phpsense.com/2007/php-pagination-script/
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-05-31 11:59:20 am »
Tikriausiai išorinė nuoroda tau trukdo, nes anksčiau ar vėliau paveikslėlis gali dingti.

O šiaip kiek paveikslėlyje matote tiek ir yra sukurta, puslapio numeriai tai tik nuorodos į tuščius lapus. Čia sakykim taip plius minus aš tą puslapį įsivaizduoju.
Dar nesu nei paveikslėlių sunumeravęs nei jų tekstų kažkur sukėlęs ar surašęs, todėl ir domiuosi kaip čia paprasčiau padaryti.

Tai kaip supratau man paveiksliukus ir jų aprašymus sukelti kažkaip į duombzę ir iš ten turėčiau kiekvieną syki generuoti naują puslapį su vieno puslapio šablonu.

Manualai.lt Forumas

Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-05-31 11:59:20 am »

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2012-05-31 12:04:47 pm »
Taip :)
O dėl išorinių nuorodų, tai būtent tame ir esmė, kad ten dings, o čia niekada :) Na bent tol, kol gyvuos forumas ;)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2012-05-31 17:42:10 pm »
Taip :)
O dėl išorinių nuorodų, tai būtent tame ir esmė, kad ten dings, o čia niekada :) Na bent tol, kol gyvuos forumas ;)

 o jei forumas nebegyvuotu (kas skamba neitiketinai), tai ir visos sitos zinutes nebutu, todel kol forumas yra, reikia, kad jo turinys irgi butu cia, todel isoriniai linkai netinka ;)

Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2012-05-31 19:51:17 pm »
Tai jau taip :) Manau jei jau forumui būtų tikra bėda, susivienytų nariai vardan jo :) Abejoju, kad paliktų nežinioje :)

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2012-06-05 18:59:51 pm »
Dabar bandau per WAMP Server 2.2 įeiti į phpMyadmin ir man išmeta, kad priėjimas uždraustas.

Klaida
MySQL atsakymas:
#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)


Ieškojau atsakymo bet vienintelis geriausias dalykas, kurį radau yra, kad config.inc.php faile reikia yrašyti kažkokį slaptažodį, kai jį įrašau tada meta tą pačia klaidą tik rašo using password: YES

gal ten reikia kažkokį konkretų slaptažodį įrašyti?
Manau jūs tikrai turėjot būt susidūrę su tą problema ne sykį.

Neprisijungęs tinklainis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 30
  • Karma: +1/-0
    • Žiūrėti profilį
    • tinklaine.lt
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2012-06-05 19:27:59 pm »
Klaida
MySQL atsakymas:
#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)

Tai reiškia, kad tavo phpMyAdmin jungiasi prie MySQL db naudodamas prisijungimo vardą 'root' tačiau nenaudodamas jokio slaptažodžio.

Vadinasi arba tavo MySQL vartotojas 'root' yra apsaugotas slaptažodžiu, arba tavo MySQL vartotojas yra visai kitas.

Abiems variantams naudok x:/wamp/apps/phpmyadminx.x.x.x/config.inc.php. tave domina du laukeliai:
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';
$cfg['Servers'][$i]['password'] = '';

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2012-06-05 21:31:30 pm »
pas mane  "C:\wamp\apps\phpmyadmin3.4.10.1\config.inc.php" taip ir yra faile:

...
$cfg['Servers'][$i]['verbose'] = 'localhost';
$cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost';
$cfg['Servers'][$i]['port'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['socket'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp';
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysqli';
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config';
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';
$cfg['Servers'][$i]['password'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['AllowNoPassword'] = true;

/* End of servers configuration */
...

Bet dabar neatsimenu, bet tikriausiai instaliuojant WAMP server nereikėjo nustatinėti jokių slaptažodžių.

Neprisijungęs tinklainis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 30
  • Karma: +1/-0
    • Žiūrėti profilį
    • tinklaine.lt
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2012-06-05 21:56:17 pm »
Įrašinėjant WAMP server slaptažodžiai nenustatinėjami, greičiausiai bežaisdamas su savo MySQL serveriu, nusistatei sau root slaptažodį į kitą.
Tavo vietoj persirašyčiau WAMP Server ir nesukčiau sau galvos kaip ką sutvarkyti. Tik nepamiršk išsaugot savo www direktorijos, kad jos nepaveiktų reinstall'as.

Kai susitvarkysi papasakok kaip sekėsi  :)

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2012-06-05 22:25:22 pm »
Na persiinstaliavau, bet reikalas nepajudėjo mano norima linkme, nors šiek tiek pasitaisė.

O pasitaisė sakau, dėl to, kad prieš tai eidamas į localhost matydavau tik savo projeko pavadinimą, dabar visą langą.
Bet toliau einant į phpMyAdmin gaunu tą patį error #1045.

Neprisijungęs tinklainis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 30
  • Karma: +1/-0
    • Žiūrėti profilį
    • tinklaine.lt
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2012-06-05 22:40:22 pm »
Nesuprantu kodėl taip yra net po WAMP perinstaliavimo.

Jei supranti angliškai - žiūrėk į šią nuorodą http://dev.mysql.com/doc/mysql-windows-excerpt/5.0/en/resetting-permissions-windows.html

Ten kur rašys, kad eitum į services ir sustabdytum mysql paslaugą - to nedaryk, o tiesiog išjung mysql serverį per WAMP.

P.S. Visgi pabandyk į phpmyadmin configą paįvedinėti kokius nors tavuosius slaptažodžius (gal prisiminsi).
« Paskutinį kartą keitė: 2012-06-05 22:45:35 pm sukūrė tinklainis »

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2012-06-05 22:44:32 pm »
Jo, sukurk failą, kur bus password'o resetinimo užklausos, tada paleisk MySQL serverį, paduodamas tą failą su --init-file parametru. Tam linke smulkiau aprašyta kaip tai padaryt. Linuxe tai daug paprasčiau daroma :)

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2012-06-05 23:36:40 pm »
Regis bandžiau daryti pagal aprašymą. Išsaugojau "mysql-init.txt" failiuką.
Tada suvedžiau į Run>cmd visą ilgą tekstą, bet rezultato nėra.

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2012-06-05 23:39:24 pm »
P.S. Visgi pabandyk į phpmyadmin configą paįvedinėti kokius nors tavuosius slaptažodžius (gal prisiminsi).

Perinstaliuojant žiūrėjau ar tik nereikės kur slaptažodžio įvesti, bet kad neprašė, o tai neaišku koks gali būti.

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #16 Įrašytas: 2012-06-05 23:46:40 pm »
Hmm...
kai atrašiau į žinutę, kad nėra minčių kokį passwordą vesti tai šovė viena mintis.
Nuėjau vėl į tą config.inc.php failą password įrašiau 'admin' (ant modemo toks defaultas dar stovi).
Paskui užkraunu dar kartą phpMyAdmin ir nieko, bet paspaudžiau F5 ir užsikrovė.

Tai šiam vakarui jau užteks, ačiū už pagalbą.
Laukite vėliau sekančių klausimų  ::)

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #17 Įrašytas: 2012-06-07 23:08:09 pm »
Taigi žengiant toliau php laukais iškilo tolimesnių klausimų.
Pradžiai lengvai apsišvietęs Pagination klausimais iškilo mažas suredagavimo klausimas.

Pradžiamokslio pagination video:
1/3
PHP Tutorials: Easy Pagination (Part 1/3)

2/3
PHP Tutorials: Easy Pagination (Part 2/3)

3/3
PHP Tutorials: Easy Pagination (Part 3/3)


Trumpas puslapio tekstas (jau kaip ir buvo)
<body>

    <div id="wrapper">

<?php include('includes/kalba.php'); ?>
<?php include('includes/header.php'); ?>
<?php include('includes/nav.php'); ?>
<?php include('includes/kaire.php'); ?>
<?php include('includes/content.php'); ?>
<?php include('includes/desine.php'); ?>
<?php include('includes/footer.php'); ?>

    </div> <!-- End #wrapper -->

</body>


Svarbiausias dabar man iš jų content ir nav.

Content kodas:

<div id="content">

<?php 
mysql_connect
('localhost''root''admin');
mysql_select_db('vksndb');

$per_page 1;

$pages_query mysql_query("SELECT COUNT(`id`) FROM `foto`");
$pages ceil(mysql_result($pages_query0) / $per_page);

$page = (isset($_GET['page'])) ? (int)$_GET['page'] : 1;
$start = ($page 1) * $per_page;

$query mysql_query("SELECT `linkas` FROM `foto` LIMIT $start$per_page");


if (
$pages >= && $page <= $pages){
    for (
$x=1$x<=$pages$x++){
        echo (
$x == $page) ? '<strong><a href="?page='.$x.'">'.$x.'</a></strong> ' '<a href="?page='.$x.'">'.$x.'</a> ';
    }
}

while (
$query_row mysql_fetch_assoc($query)) {
    echo 
'<br/>' $query_row['linkas'];
}

?>

</div>

Iš viso šito gaunasi toks vaizdas (žiūrėti prisegtą jpg).

Ir dabar noriu tuos gautus pagination puslapio numerius padaryti vietoj nav butaforinių kvadratukų. Ir kaip man tai visą atlikti. Kažkaip tos "if" dalies taip paprastai neina į nav include įmesti, kad viskas tvarkingai išeitų.

Neprisijungęs tinklainis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 30
  • Karma: +1/-0
    • Žiūrėti profilį
    • tinklaine.lt
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #18 Įrašytas: 2012-06-07 23:15:22 pm »
Pagination yra neatskiriama turinio (content'o) dalis, todėl neturėtum dėti jų į tinklapio navigaciją. Tinklapio navigacijos include'as dažniausiai naudojamas nuorodoms, kuriuose yra pateikiamas skirtingo pobūdžio turinys. Pvz. "Home, contact, about".
« Paskutinį kartą keitė: 2012-06-07 23:20:31 pm sukūrė tinklainis »

Neprisijungęs d2b

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 45
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #19 Įrašytas: 2012-06-08 14:39:02 pm »
OK, tada reiškias mano norimos navigacijos bloko teks atsisakyti, ir pasilikti pagination meniu variantą.

Manualai.lt Forumas

Ats: PHP puslapio kūrimas
« Atsakymas #19 Įrašytas: 2012-06-08 14:39:02 pm »