Autorius Tema: wamp publikavimas, DNS, problema  (Skaityta 10987 kartus)

Neprisijungęs Haris

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 833
  • Karma: +56/-0
    • Žiūrėti profilį
    • www.RubikoKubas.Lt
wamp publikavimas, DNS, problema
« Įrašytas: 2012-05-07 22:13:17 pm »
Reikalas toks:
turiu routeri namie ir interneta su dinaminiu ip ir ISP blokuoja 80 porta(taigi, reikia kaip suprantu per DDNS). taigi bandau paleisti wamp viešai.
Ką aš jau dariau:
Sukūriau router'io valdymo skydelyje virtual server su wamp portu ir mano kompo vidiniu ip (Niekas negalejo prisijungti naudojant išorini mano IP, nei aš pats)
poto Susikūriau Dynamic DNS pas no-ip.com , prisijungiau router'yje prie DDNS su no-ip.com duomenimis - atrodo viskas veikia, ivedu no-ip.com sugeneruota ip(pvz. 1.1.1.1:8080) i narsykle ir veikia, BET tik man paciam ir visam namu tinklui ,ir kas svarbiausia netgi tada, kai WAMP yra išjungtas, bet padarius WAMP offline nebeveikė(tai kaip supratau WAMP'as veikia kažkiek background'e) .

Gal turite kokių minčių? Gal ką blogai darau?

Routeris: TP LINK TL-MR3220, firewallai visi isjungti , exceptionai 80 ir 8080 portam sudeti.
Beto esu pakeites WAMP porta is 80 i 8080

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2012-05-07 22:40:02 pm »
Tiesą pasakius niekad nedariau nieko su no-ip.com. Na jei LAN'e veikia, o iš išorės ne tai reiškia kažkaip užklausos NAT'inamos. Jei 80 užblokuotas tai tikėtina kad ir 8080 bus užblokuotas iš išorės, o tinklo viduje tau suroutina tas užklausas. Request'ai susitimeout'ina iš išorės? Pabandyk ant kokio kito porto sukurk servą (nebūtina web). Ar tikrai tas virtualaus serverio sukūrimas nuforward'ina port'ą kaip reikia? Gal ranka pabandyk nuforward'inti ir papinginti iš išorės.

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2012-05-08 06:44:54 am »
Esmė tame, kad norint jog routeris neblokuotų, reikia tuos portus atrakinti - pas mane dar baisiau - stovi 2 routeriai, ko pasekoje manęs niekas iš išorės negali pasiekti :) Tau reikia pilnumoje atblokuoti tuos port'us ir juos atrišti nuo savo routerio ;) Kitas dalykas, tai pasitikrink dar kokį ip adresą vedi - ar savo, kurį matai per ip config, ar tą kurį matai web'e, ar tą, kurį tau suteikė tavo ISP?

Neprisijungęs bendzaminas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 185
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-05-08 09:48:36 am »
Dažnai tp link'ai grybauja, nepamenu koks modelis buvo, bet teko soft'ą atsinaujinti, kad veiktų normaliai. O tas virtual server dar labiau grybauja. Turėtų veikti tiesiog atidarius reikiamą portą.
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-08 09:51:10 am sukūrė bendzaminas »

Manualai.lt Forumas

Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-05-08 09:48:36 am »

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2012-05-08 10:21:38 am »
Modestai, čia kalba apie DDNS ir port'ų forwardinimą eina, o tu patari pasitikrint ar žmogus neveda lokalaus IP vietoj globalaus? :D

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2012-05-08 12:30:50 pm »
Citata
poto Susikūriau Dynamic DNS pas no-ip.com , prisijungiau router'yje prie DDNS su no-ip.com duomenimis - atrodo viskas veikia, ivedu no-ip.com sugeneruota ip(pvz. 1.1.1.1:8080) i narsykle ir veikia, BET tik man paciam ir visam namu tinklui ,ir kas svarbiausia netgi tada, kai WAMP yra išjungtas, bet padarius WAMP offline nebeveikė(tai kaip supratau WAMP'as veikia kažkiek background'e) .
Veda ip adresą - 1.1.1.1:8080 - Tokiu būdu jis vistiek turėjo įvesti adresą savo, į kurį šis nukreips ;) O kitas dalykas, lai iš tikro ir pabando grynai per savo ip adresą patekti ;)

Neprisijungęs zmak

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 177
  • Karma: +1/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2012-05-08 19:21:16 pm »
Na pas mane stovi Pireli DRG A125G kur zebra dalina, tai tiesiog susikuri per " Port Forwarding" naują protokolą ir ip reikia vesti vietinį (192.168.1.XX bent jau pas mane) ir security reikia pastatyti ant minimum, taip bandžiau ne vieną žaidimą viskas veikia, manau pas tave turėtų būti panašiai...

P.S. Wamp nebandžiau dar, o bandei per wamp paspausti "Put Online" ?

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2012-05-08 20:52:30 pm »
Citata
ivedu no-ip.com sugeneruota ip(pvz. 1.1.1.1:8080) i narsykle ir veikia
Veda ip adresą - 1.1.1.1:8080
pvz. ;) nenoriu aš prisikabint dėl nesamonių, bet tiesiog juokinga pasirodė, kad tokius dalykus sakai tokiam kontekste :) sorry už offtop'ą.

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2012-05-08 21:15:27 pm »
Vitalikaz, pvz ar ne pvz, bet matyt jis bando pasiekti per ip adresą ar panašų dalyką ;) O tai jau turi būti susieta su tavo kompiuterio IP ;)

Kitas dalykas, tai pasiūlyk geresnį bųdą pasiekti savo pc, nei per ip adresą? Na laukiu pasiūlymų :) Jei jų bus daugiau nei 10 ( ir jie visiškai nebus susiję su tavo ip adresu ), tada atsimsiu savo žodžius ir pasakysiu, kad klystu, bei pripažinsiu, kad visiškai nusišnekėjau :)


ps. Mes jau antrą kart taip :D net juokinga :) Vienas prie kito postų kabinėjames :D

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2012-05-08 21:27:50 pm »
Vitalikaz, pvz ar ne pvz, bet matyt jis bando pasiekti per ip adresą ar panašų dalyką ;) O tai jau turi būti susieta su tavo kompiuterio IP ;)

Kitas dalykas, tai pasiūlyk geresnį bųdą pasiekti savo pc, nei per ip adresą? Na laukiu pasiūlymų :) Jei jų bus daugiau nei 10 ( ir jie visiškai nebus susiję su tavo ip adresu ), tada atsimsiu savo žodžius ir pasakysiu, kad klystu, bei pripažinsiu, kad visiškai nusišnekėjau :)

ps. Mes jau antrą kart taip :D net juokinga :) Vienas prie kito postų kabinėjames :D
Pvz ir yra pvz. "IP adresą ar panašų dalyką" :)  man atrodo tu vien tik užduodamas tą paskutinį klausimą jau nusišnekėjai, nes atrodo kad nesupranti apie ką rašai. Aš neturiu nieko nei prieš tave, nei prieš kitus forumiečius, kurie nori ir bando padėti kitiems - tai tikrai pagirtina. Bet kartais, kai neturi ką pasakyti, geriau nesakyti nieko, negu visokius "būdus pasiekti savo pc ne per ip adresą", o tuolab aiškinti ir mokyti žmones, kurie aptariamoje srityje yra tikrai labiau patyrę už tave. Kitaip galima atnešti daugiau žalos negu naudos, o blogiausiu atveju net pasirodyt juokingam (nekalbu konkrečiai apie šią situaciją). Gal neofftopinam, jeigu nori galim diskusija PM pratęst :)

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2012-05-08 21:58:33 pm »
Na va nepatingėjau:
Citata
If you've ever used the Internet, it's a good bet that you've used the Domain Name System, or DNS, even without realizing it. DNS is a protocol within the set of standards for how computers exchange data on the Internet and on many private networks, known as the TCP/IP protocol suite. Its basic job is to turn a user-friendly domain name like "howstuffworks.com" into an Internet Protocol (IP) address like 70.42.251.42 that computers use to identify each other on the network.

Taigi, DNS serveris tiesiog padeda mūsų domeną perdaryti į IP adresą, kurį supranti mūsų kompiuteris, kol mes matome tik domeną.

Taigi, jei jis nukreipinėja DNS serverius per no-ip.com, jis ten vistiek mato savo ip.

Toliau pvz:
Citata
For example, when you enter "http://www.howstuffworks.com" in your browser, part of the network connection includes resolving the domain name "howstuffworks.com" into an IP address, like 70.42.251.42, for HowStuffWorks' Web servers.

Įvesk adresą, ir nukreips per DNS į tavo kompiuterio IP - nesvarbu kur jis yra :)

Taigi, tas DNS, kas per velnias?
Citata
You can always bypass a DNS lookup by entering 70.42.251.42 directly in your browser (give it a try).

Pasirodo, kad mes jį galime aplenkti tiesiog įvesdami serverio ip adresą?

Citata
In addition, a Web site's IP address can change over time, and some sites associate multiple IP addresses with a single domain name.

O vėlgi, pažiūrime į tai, kad kiekvienas puslapis gali keisti ip adresą, bet kodėl taip yra? Atsakymas toks, kad galime puslapį kelnoti per tūkstančius serverių, kurie bus vis kitur, o adresą turėti tą patį :)


http://www.howstuffworks.com/dns.htm - Kas tas DNS ir kaip jis veikia ;)

Kitas dalykas, prie ko čia tas IP adresas ir tavo čia kalba apie DDNS ir port'ų forwardinimą eina, tai:
Jei tu, per ip adresą negali pasiekti žmogaus kompiuterio, vadinasi tas port'as vis dar blokuojamas. Nesvarbu kiek tu ten DNS ar DDNS sudėsi ( kas šitie per velniai? :D ), vistiek tave blokuos. Tu pirmiausia turi pasiekti savo kompiuterį būtent per IP ADRESĄ. Jei to negali padaryti - net nevark, nes kažkas kažkur stringa :)

Va mano ip adresas - Negali tu jo pasiekti, o kodėl taip yra? Todėl, kad pas mane į išorinį tinklą yra blokuojami 80, 8080 ir dar du portai ( nebepamenu kokie ). Taigi, tu per mano ip adresą manęs nepasieksi. Kol neblokavau šių port'ų, tol bet kas mane galėjo pasiekti mano mieste ( splius tiekiejo klientai, kadangi pas mane vidinis ip ). Tad, kad ir kiek aš ten susidėsiu pas save DNS adresų, tu vistiek nepateksi, nes mano ip nėra galimas viešam priėjimui ;)

Galbūt išaiškinau tau, prie ko aš čia prikišau ip adresą ;)

ps. Kažkuris iš mūsų arba nesupratom vienas kito, arba tiesiog susivėlėm ir pasakėm totalią nesamonę. Tik toks mažas pastebėjimas, kad aš pamatęs jo pvz, aplankęs tą svetainę ir užsiregistravęs nemokamą domeną pamačiau, kad ten būtent yra dengiamas mano ip adresas :) Tiesiog tu jį kone suvedi, o pas save nustatai, kad atidarytų tam tikrus portus ir nukreiptų į tam tikrus DNS. O viso šito gale, tu turi nuostabų adresą, kuris surištas būtent su tavo kompiuteriu. Ir jei dabar dar sakysi, kad aš totaliai nusišneku, tai pagalvok apie vieną dalyką - nafik tada reikalingi ip adresai, jei turime DNS ir port'us? DNS tiesiog maskuoja ir padeda vartotojui lengviau pasiekti ip adresą. Aš pvz niekada neatsiminčiau skirtumo tarp sakykim:
184.154.3.244 - google
184.155.3.244 - facebook
:)

Tiesa, čia ne pykčio tikslais ar ko, tiesiog parašei, jog nesuprantu :) O aš šitą suprantu ir teko mokytis man tai, tad geriau ir yra nieko nesakyti, nei vardinti kažkokius neaiškius ir magiškus būdus, kurių nėra :)


Ir dar pridursiu, kad galbūt klystu, bet kaip matai pasirėmiau straipsniu, o ten labai abejoju, kad parašė klaidingai, o visas mano pasiūlymas tebuvo pabandyti savo pc pasiekti naudojant ip adresą vietoi kokio nors domeno.

Tai tiek :)


Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2012-05-08 22:23:36 pm »
Žiūriu tavęs neįtikinsi :D
1. DNS ne "padeda perdaryti domeną į IP adresą". Domenas (ir viskas kas jam priklauso) pagal DNS įrašus yra nukreipiamas į tam tikrus IP'us.
2. Nebūtinai įvedęs IP adresą, į kurį nukreiptas domenas, pasieksi galutinį tašką (domenai turi būti tinkamai priparkuoti, serveris su vienu IP gali aptarnauti daug domenų, kaip pavyzdžiui dažnai vyksta Shared Hosting'uose). Pvz.:
ping manualai.lt

Pinging manualai.lt [79.98.26.116] with 32 bytes of data:
Reply from 79.98.26.116: bytes=32 time=2ms TTL=59
79.98.26.116 :)

3. Dėl portų ir taip aišku, kad jei pas tave jie lokaliai užblokuoti arba neforwardinti kur reikia, tai iš išorės tu jų nepasieksi per routerį.
4. "Tiesiog tu jį kone suvedi, o pas save nustatai, kad atidarytų tam tikrus portus ir nukreiptų į tam tikrus DNS"...
5. "Jei to negali padaryti - net nevark, nes kažkas kažkur stringa" ...
7. "nafik tada reikalingi ip adresai, jei turime DNS ir port'us". Kad veiktų internetas.
8. Straipsne viskas parašyta teisingai, bet tavo performulavimai daug kur nevisai korektiški.
9. Kalba ėjo ne apie tai kaip veikia DNS, o ir kalbant apie tai tu daug klaidingų išsireiškimų panaudojai
10. Praleidau 6 punktą.
12. Oj, 11 irgi praleidau.
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-08 22:26:25 pm sukūrė vitalikaz »

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2012-05-09 08:17:16 am »
Na aš jau toks - sunkiai įtikinamas :D
O jei rimčiau, tai tikrai tiek domenas tiek ip tiek DNS yra svarbūs, tačiau kaip pats minėjei shared hostingai blokuoja tiesioginį priėjimą :) Manau dėl saugumo. Am, o visa esmė tame, kad aš jam norėjau pasiūlyti pasitikrinti tik su ip adresu ar jis gali savo pc pasiekti ar ne, bei nesukelti šių ginčų, tad vistiek liksiu prie savo pasiūlymo jam ir manau, kol jis būtent per savo ip nepasieks, tol jam niekas ir nepavyks :) Juk čia ne shared hostingas gausis ;)

Peace  ;)

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2012-05-09 10:36:46 am »
Seni, shared hosting'ai neblokuoja tiesioginio priėjimo. Tiesiog pigiau naudoti vieną serverį, kuriame laikyti ir aptarnauti daug domenų iš daug klientų, negu kiekvienam klientui kurti atskirą serverį su atskiru IP. Jeigu nori tokios paslaugos, shared hosting'as tau netinka ir reikia VDS'o. Ir vėl gi, pabandei paaiškinti tai, ko pats nežinai ir nesupranti. Būtent apie šitą aš ir šnekėjau pirmam poste. OK, baigiam čia. :)
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-09 11:50:31 am sukūrė vitalikaz »

Neprisijungęs bendzaminas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 185
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2012-05-09 11:31:37 am »
Norint, kad veiktų per WAN IP. Reikalingas port forword'inimas tam port'ui, t.y., 8080. Norint atidaryti port'ą, dažnai, reikalingas DHCP ip, kad atskirtų, kuriam pc iš tinklo tas forword'inimas yra skirtas.

Dažnai, prieigą per portą blokuoja window'so firewall'as, kurį reiktų išjungti ir įsimesti papildomą fw. Žinoma, naują fw irgi reiktų susikonfigūruot.

Dažnai 80-portui yra pakabintas rooter'io admin controller'is. Reiktų į tai irgi atsižvelgti.

Taip pat, 80 ir 8080 port'ai skirtingi tik skaičių reikšme, logiškai jie atlieka tą pačią funkciją: HTTP trafic'ui aptarnauti. Vienas testinis kitas ne.

Todėl jei nesirenkam 80 port'ą. Reiktų rinktis visai kitą.
« Paskutinį kartą keitė: 2012-05-09 11:37:40 am sukūrė bendzaminas »

Neprisijungęs Haris

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 833
  • Karma: +56/-0
    • Žiūrėti profilį
    • www.RubikoKubas.Lt
Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2012-05-09 19:13:00 pm »
Viską išbandžiau :D niekas nesigauna, net nepavyksta padaryti nuotolinio modemo valdymo.
Pas mane BroadBandinis internetas, gal dėl šito gali būti negerai?
Gal kas turit koki VPS ? Aš noriu vieną kodo gabaliuką išbandyti ir man reikalingas VPS, nes jis turi viena ip. Tiksliau noriu išbandyti GPS tracker'į - kaip ir kokius duomenis jis siunčia, o į jį įvesti galima tik skaitinį ip ir portą :) Jei kas galit pagelbėti parašykit PM :)

Manualai.lt Forumas

Ats: wamp publikavimas, DNS, problema
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2012-05-09 19:13:00 pm »