Autorius Tema: Q&A  (Skaityta 5987 kartus)

Neprisijungęs Edmundas Ciucko

  • Moderatorius
  • Dalyvis
  • *****
  • Įrašai: 506
  • Karma: +27/-4
    • Žiūrėti profilį
    • Fejsbūkas.
Q&A
« Įrašytas: 2009-05-16 17:41:13 pm »
Neveikia programa? Nežinai kur klaida? O gal reikia pamokos?

- Jei taip, rašyk čia, būtinai padėsiu  ;)
“It looks good” is the worst feedback you can get -
                                                                           Whitney Hess

filmai.in

Donatas

  • Svečias
Re: Q&A
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2009-10-30 17:49:23 pm »
Sveiki, reikia didelės pagalbos kuriant programą kuri užpildo masyvą nuo 0 iki 1 ir sudaro kaip labirintą 10 x, 3 y matmenyse, skaičius 0 reiškia kelią (galima praeiti tik į dešinę, į viršų arba į apačią), o skaičius 1 reiškia sieną. Gal galėtumėt padėt?  :)
Iš anksto ačiū!  :)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2009-11-01 11:32:32 am »
tai spekim bus ne siaip masyvas bet 3matis masyvas :) siulyciau pasipaisyti bent dali galimo labirinto atn popieriaus ir paziureti kokios galimos reiksmes gali buti. poto pasidaryti formule pagal tai, kokio nori labirinto, atkreipiant demesi i tai, kad nebutu akligatvio ;) o kai turesi formule, tai jau liks lengviausia dalis - sukurti cikla, kuris uzpildo masyva su random reiksmemis :)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2009-11-04 16:23:08 pm »
Padėkit rasti klaidą: Pvz: 153, tai a= 351

program nat;
var n,atb:integer;
begin
readln(n);
while n>0 do
begin
    atb:=atb+n mod 10;
    n:= n div 10
    end;
    writeln(atb);
    readln;
end.

Manualai.lt Forumas

Re: Q&A
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2009-11-04 16:23:08 pm »

Neprisijungęs Edmundas Ciucko

  • Moderatorius
  • Dalyvis
  • *****
  • Įrašai: 506
  • Karma: +27/-4
    • Žiūrėti profilį
    • Fejsbūkas.
Re: Q&A
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2009-11-04 16:39:21 pm »
kas 153?
“It looks good” is the worst feedback you can get -
                                                                           Whitney Hess

filmai.in

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2009-11-04 16:44:41 pm »
kai i programa parasai  kad ir 123 turi parasyt 321

Neprisijungęs Edmundas Ciucko

  • Moderatorius
  • Dalyvis
  • *****
  • Įrašai: 506
  • Karma: +27/-4
    • Žiūrėti profilį
    • Fejsbūkas.
Re: Q&A
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2009-11-04 16:47:11 pm »
tai if'ą gali naudot :

readln(n);
if n > 0 then writeln('321')
            else writeln('Skaičius lygus 0');
“It looks good” is the worst feedback you can get -
                                                                           Whitney Hess

filmai.in

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2009-11-04 17:10:12 pm »
Ne ne taip supratai, reikia tik klaidą ištaisyt, ten ir vykdant programą apkeistu belekoį triženklį skaičiu

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2009-11-04 23:27:18 pm »
per masyva nenori?

esme tokia, idedi tuos 3 i pradini masyva, tada ta pradini masyva po 1 numazini ir ta numazinta elementa kisi i nauja masyva, taip ir gaunas, kad apsikeicia ; )
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs trimpirim

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 215
  • Karma: +8/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2009-11-05 11:05:37 am »
atb:=atb+n mod 10;
šitoje eilutėje pamiršai (tikriausiai) prirašyti daugybą iš dešimties.
Nes jei tu pridedi prie seno skaičiau naują n, tai jis automatiškai tau sumuoja viską.
O tau reikia grynai naujo, bet atvirkščio skaičiaus. Tu turi pridėti kiekvieną naują skaičių prie dešimčių, o ne prie viso skaičiaus sumos. na, jei nesupratai - rašyk, paaiškinsiu išsamiau.

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2009-11-05 11:19:13 am »
per masyva nenori?

esme tokia, idedi tuos 3 i pradini masyva, tada ta pradini masyva po 1 numazini ir ta numazinta elementa kisi i nauja masyva, taip ir gaunas, kad apsikeicia ; )

Dar masyvų nemokė :/
Citata
atb:=atb+n mod 10;šitoje eilutėje pamiršai (tikriausiai) prirašyti daugybą iš dešimties.
Nes jei tu pridedi prie seno skaičiau naują n, tai jis automatiškai tau sumuoja viską.
O tau reikia grynai naujo, bet atvirkščio skaičiaus. Tu turi pridėti kiekvieną naują skaičių prie dešimčių, o ne prie viso skaičiaus sumos. na, jei nesupratai - rašyk, paaiškinsiu išsamiau.

O galėtum visą programą parašyti? Būtų man aiškiau :)

Neprisijungęs trimpirim

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 215
  • Karma: +8/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2009-11-05 14:24:41 pm »
program nat;
var n,atb:integer;
begin
readln(n);
while n>0 do
  begin
    atb:=atb * 10 + n mod 10; { čia reikalinga daugyba iš dešimties }
    n:= n div 10
  end;
writeln(atb);
readln;
end.

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2009-11-05 15:36:53 pm »
na jau kazkas i ta tema :) jei pamatysi, pas ji keicias ciklo parametras vykstant ciklui, todel nebebus begalinis ir neluz tau pc ;)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2009-11-05 16:20:36 pm »
Supratau, dekui ;)

xeroxite

  • Svečias
Re: Q&A
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2009-11-06 16:29:41 pm »
Sveiki, reikia didelės pagalbos kuriant programą kuri užpildo masyvą nuo 0 iki 1 ir sudaro kaip labirintą 10 x, 3 y matmenyse, skaičius 0 reiškia kelią (galima praeiti tik į dešinę, į viršų arba į apačią), o skaičius 1 reiškia sieną. Gal galėtumėt padėt?  :)
Iš anksto ačiū!  :)

man reikia padaryti tokia pat programa as ja pradejau stai taip gal galite padeti ka toliau daryti. is anksto aciu


Citata
program labirintas;
procedure pildyti(x:integer);
var i:integer;
var mas:array[0..1]of integer;
    begin
        Randomize;
        for i:=1 to 10 do begin
            mas:=random(10);
            end;

       
       
        end;
        procedure eiti(x,y:integer);
        var i:integer;
        begin
        for i:=1 to x do
       
       
        end;
var e:boolean;
begin
  e:=false;
 
  if (e=true) then writeln('galima praeiti')
                    else writeln('negalima praeiti');
  Readln;
end.
o labirintas turetu atrodyti taip:
Citata
0100001111
0001100011
0100000110
« Paskutinį kartą keitė: 2009-11-06 17:28:14 pm sukūrė xeroxite »

Neprisijungęs TadasJazokas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 151
  • Karma: +18/-14
  • Flash Studio
    • Žiūrėti profilį
Re: Q&A
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2009-11-06 23:11:34 pm »
Tai va
Program Pirmoji;
{Tadas Jazokas}
{PK17-1}
{2009 11 06}
{Globalieji aprasai}
Type
  Mas = array [1..10] of integer;               {Duomenys nuo 1 iki 10}
{------------------------------------------------------------------------------------------------}
Procedure IVED(var n : integer; var A : mas);   {formalusis parametras}
{iveda informacijA iS failo 'duom.txt' I Mas tipo masyvA A,
masyvo elementø kiekI grazina per parametra n}

{A -Mas masyvo tipas ,n - masyvo elementu kiekis }
var
  F : Text;                                     {Failo 'duom.txt'kintamasis                      }
begin
 Assign (F, 'duom.txt');                       
 Reset  (F);                                 
 n := 0;
 While not eof(F) do begin                   
   n := n + 1;
   Read(F, A[n]);                             
 end;
 Close  (F)                                   
end;
{-----------------------------------------------------------------------------------------------}
Procedure ISVED(n : integer; A : Mas);        {formalusis parametras}
      {isveda informacijA i faila 'rezult.txt' is failo 'duom.txt'          }

      {A -Mas masyvo tipas ,n - masyvo elementu kiekis }
var
  F : Text;                                   {Failo 'rezult.txt'kintamasis                      }
  i : integer;                               
  Assign (F, 'Rezult.txt');                 
  Rewrite(F);                                 
  For i := 1 to n do                         
    WriteLN(F, A[i] );                       
  Close (F)                                   
end;
{-----------------------------------------------------------------------------------------------}
{Lokalieji aprasai}
Var
  n : integer;                                {Masyvo M elementø kiekis }
  D : Mas;                                    {Masyvas skirtas informacijai saugoti}

{-----------------------------------------------------------------------------------------------}
{Programa}
begin
  IVED(n, D);                                 
  Isved(n, D)
End.
{---------------------------------------------------------------------------------------

stai programa....

uzduotis tokia:

MAS_1 praktinio metu parengtą programą papildyti procedūra VEIKSMAI.
Procedūra VEIKAMAI į failą rezult.txt išveda (naudoti komandą APPEND) informaciją:
Masyvo elementų skaičius: 10
Masyvo elementų reikšmių vidurkis: 45.12
Masyvo didžiausias elementas yra 6-as: 100
Masyvo mažiausias elementas yra 4-as: -78
Tuo tikslu programą papildykite funkcijosmis:
•   VIDURKIS (randa masyvo elementų vidurkį)
•   MAKSIMUMAS (randa masyvo didžiausio elemento numerį)
•   MINIMUMAS (randa masyvo mažiausio elemento numerį)
Programos failo pavadinimas mas2.pas
Duomenų ir rezultatų failų pavadinimai duom.txt ir rezult.txt
Po programos antrašte parašyti grupę, vardą, pavardę ir įkėlimo datą.
Programoje esančias procedūras ir funkcijas atskirti skirtukais:
{----------------------}
Kiekvienos prosedūros ar funcijos pradžioje parašyti procedūros ar funcijos paskirtį bei formaliųjų parametrų paskirtį.
Tipus ir kintamuosius paaiškinti komentarais.

Buciau labai dekingas


Manualai.lt Forumas

Re: Q&A
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2009-11-06 23:11:34 pm »