Autorius Tema: Forma is paveikslelio arba nuorodos  (Skaityta 1621 kartus)

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Forma is paveikslelio arba nuorodos
« Įrašytas: 2012-04-26 23:21:40 pm »
Sveiki, turiu tokia problema, radau pavyzdi, kaip tokia forma pasidaryti, bet va su ja suvedus duomenis, i mano norima faila yra kreipiamasi, bet kokiu budu gauti formoje ivestus duomenis ? POST metodas neveikia.

Kodas:
<html> <form action="" id="login-form">
<fieldset>
<span class="text">
<input type="text" name="user" id="user" value="Vardas" onFocus="if(this.value=='Vardas'){this.value=''}" onBlur="if(this.value==''){this.value='Vardas'}">
</span>
<span class="text">
<input type="password" name="pass" id="pass" value="Slaptažodis" onFocus="if(this.value=='Slaptažodis'){this.value=''}" onBlur="if(this.value==''){this.value='Slaptažodis'}">
</span>
<a href="<? print (BASEB); ?>prisijungti.php" class="login" onClick="document.getElementById('login-form').submit()"><span><span>Prisijungti</span></span></a>

</fieldset>
</form>

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Forma is paveikslelio arba nuorodos
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2012-04-27 08:20:25 am »
Nėra formos action atributo reikšmės POST.
<form action="" method="POST" id="login-form">
....
</form>

Ir be to, jeigu per JS'ą submitini formą, tai reikia dar gražinti false'ą, kad sustabdyti default'inį linko veiksmą. Kitaip tau tiesiog pereis į tavo prisijungti.php ir tiek. Geriau tos tavo "Prisijungti" nuorodos href'e nenaudok tikslių adresų, įrašyk tiesiog #. O kai jau busi įsitikinęs, kad viskas veikia, tada galėsi tenai bet kokią nuorodą įrašyt (kad ir tavo dabartinę su prisijungti.php), vistiek ji nesuveiks (nes tavo onClick metodas gražins false), o forma susisubmitins.
onClick="document.getElementById('login-form').submit(); return false;"
« Paskutinį kartą keitė: 2012-04-27 08:25:43 am sukūrė vitalikaz »

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: Forma is paveikslelio arba nuorodos
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2012-04-27 12:23:28 pm »
Jeigu ten <form> atributuose irasau action='prisijungti.php' tada man net neberodo visos tos formos, tai galvojau, kad su javascript taip ir turi buti, todel maniau, jog  nurodyti action reikia cia:
<a href="<? print (BASEB); ?>prisijungti.php" class="login" onClick="document.getElementById('login-form').submit()"><span><span>Prisijungti</span></span>[/url]

Tai kaip istiesu turi buti?

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: Forma is paveikslelio arba nuorodos
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-04-27 12:37:28 pm »
parametras action - tai kur tavo forma išsiųs duomenis. Jeigu nori kad nusiųstų į prisijungti.php, tai ir rašyk į action'ą. O tas link'o href'as nieko nereiškia tavo atveju.

Manualai.lt Forumas

Ats: Forma is paveikslelio arba nuorodos
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-04-27 12:37:28 pm »