Autorius Tema: UTF-8  (Skaityta 2116 kartus)

Neprisijungęs shmykis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
UTF-8
« Įrašytas: 2012-04-25 01:00:21 am »
Sveiki visi,

Prasau padekite.

Sekdamas tutoriala susikuriau duomenu baze, nedidukei atsiliepimu skilciai, taciau susiduriau su LT raidziu problema.

Radau daug postu, kad reikia mysql_query("SET NAMES 'utf8'") deti pries connect ir t.t. Taciau kur bedeciau, vis nesiseke. Gal kas is jusu galetu patvarkyti si mano koduka ?? Buciau labai dekingas !!


<?php

if (@mysql_connect('') && @mysql_select_db('')) {

$time time();
$errors = array();

if (isset ($_POST['guestbook_name'], $_POST['guestbook_email'], $_POST['guestbook_message'])) {

$guestbook_name mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_name']));
$guestbook_email mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_email']));
$guestbook_message mysql_real_escape_string(htmlentities($_POST['guestbook_message']));

if (empty($guestbook_name) || empty($guestbook_email) || empty($guestbook_message)) {
$errors[] = 'Visi laukai būtini !!';
}

if (strlen($guestbook_name)>25 || strlen($guestbook_email)>255 || strlen($guestbook_message)>255) {
$errors[] = 'Vienas is laukų perpildytas. Prašome pataisyti.';
}


if (filter_var($guestbook_emailFILTER_VALIDATE_EMAIL) == true) {

} else {
//echo '<p><strong>Blogas meilas</strong></p>';
}
if (empty($errors)) {
$insert "INSERT INTO `entries` VALUES ('','$time','$guestbook_name','$guestbook_email','$guestbook_message')";
if ($insert mysql_query ($insert)) {

} else {
$errors[] = 'Kažkas nepavyko, prašome pabandyti iš naujo vėliau.';
}
} else {
foreach($errors as $error) {
//echo '<p><strong>'.$error.'</strong></p>';
}
}

}

// display entries

//nurodymas kuriuos laukus is duomenu bazes reikia rodyti.
$entries mysql_query("SELECT `timestamp`, `name`, `email`, `message` FROM `entries` ORDER BY `timestamp` DESC");

if (mysql_num_rows($entries)==0) {
// Jeigu nera irasu
echo 'Kolkas nėra atsiliepimų.';
} else {
// Rodo irasus.
while($entries_row mysql_fetch_assoc($entries)) {
$entries_timestamp date('d.m.Y'$entries_row['timestamp']);
$entries_name $entries_row['name'];
$entries_email $entries_row ['email'];
$entries_message $entries_row ['message'];

echo ' <div class="guestbookEntry">
<h2>'
.$entries_timestamp.' parašė '.$entries_name.':</h2>
<br />
<h3>'
.$entries_message.'</h3>
</div>
<hr />'
;

}
}

}else{
//Jeigu nepavyksta prisijugti prie serverio.
echo 'Atsiprašau, negaliu prisijungti prie serverio. Pabandykime vėliau.';
}


?>
« Paskutinį kartą keitė: 2012-04-25 08:52:53 am sukūrė Lukas Liesis »

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Ats: UTF-8
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2012-04-25 08:45:51 am »
Tai gal tiksliau problemą aprašyk. Kokia problema? Blogai įrašo, įrašo gerai bet blogai atvaizduoja, ar įrašius į duombazę matai neteisingus simbolius, ar ką? Pirma, patikrink koks pas tave lentelių ir fieldų collation'as. Jis turi būti tau tinkamas, UTF'inis. Jeigu bus tik lietuviškos raidės, tai gali naudot pavyzdžiui utf8_lithuanian_ci. O jeigu ne, tai tau jokie SET NAMES nepadės. Tas SET NAMES, jei ką, turi eiti PO connect'o ir duombazės pasirinkimo.

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Ats: UTF-8
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2012-04-25 08:54:09 am »
eik i phpmyadmin ir ziurek Collation koks, ar koduote pasirinkta palaiko LT raides, gali pasiimti utf8_unicode_ci ir nebus bedu :)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs shmykis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: UTF-8
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-04-25 10:18:55 am »
Lukai, padariau visur kur tik galejau rasti phpmyadmin utf8_unicode_ci. Nepadejo.

Vitalikai, manau problema siuntime, nes phpmyadmin valdyme irgi nematau lietuvisku raidziu.

Kai parasau ššššš tai narsykle atvaizduoja kaip Å¡Å¡Å¡Å¡Å¡Å¡Å¡ o phpmyadmin &Aring;&iexcl;&Aring;&iexcl;&Aring;&iexcl;&Aring;&...

Manualai.lt Forumas

Ats: UTF-8
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-04-25 10:18:55 am »

Neprisijungęs krekas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 358
  • Karma: +11/-3
    • Žiūrėti profilį
    • Puslapis.Net
Ats: UTF-8
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2012-04-25 10:25:23 am »
O pačiam faile nustatyta visur UTF-8?
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
www.puslapis.net - tavo žaidimų video!
www.baldupramone.lt - viskas ko reikia susirasti geram baldui
www.baldumanija.lt - elektroninė baldų parduotuvė

Neprisijungęs shmykis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: UTF-8
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2012-04-25 10:28:58 am »
Krekai, taip :)

pvz.
echo '   <div class="guestbookEntry">
                                 <h2>'.$entries_timestamp.' parašė '.$entries_name.':</h2>
                                 

                                 <h3>'.$entries_message.'</h3>
                              </div>
                              
';
                        
                     }   

Parase narsykle atvaizduoja puikiai, su lt raidemis.

Neprisijungęs shmykis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 4
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: UTF-8
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2012-04-25 10:38:53 am »
vistiek nesuprantu.... pakeiciau phpmyadmin, visur i utf8_unicode_ci.

koda parasiau:


                        if (@mysql_connect('') && @mysql_select_db('') && mysql_query("SET NAMES 'utf8'")) {

Vistiek neveikia.... nebent as blogai irasau.

Kaip minejau, visiskai zalias as su php.

ACIUUU

Neprisijungęs bendzaminas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 185
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Ats: UTF-8
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2012-04-25 12:47:35 pm »
Brūkštelk pm'ą, padėsiu :)

Manualai.lt Forumas

Ats: UTF-8
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2012-04-25 12:47:35 pm »