Autorius Tema: [Atsakyta] Turinio išsiskleidimas su jquery. ( teksto )  (Skaityta 2225 kartus)

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
[Atsakyta] Turinio išsiskleidimas su jquery. ( teksto )
« Įrašytas: 2012-04-02 21:28:12 pm »
Įvairių būdų atrodo yra su jQuery turinį išskleisti, o aš kaip VISIŠKAI nepažįstantis šios kalbos , norėčiau sužinoti, kur pagrindus geriausia gauti ir parodykit kokį nors paprastą būdą išskleisti informaciją.

Pvz paspaudus ant temos pavadinimo išsiskleistų tekstas.


Taip pat, kokiu būdų viršutiniame meniu išskleidimą padaryti, tokiu pačiu būdų, ar jau reikia kitokio?

Dėkui

« Paskutinį kartą keitė: 2012-04-03 14:07:29 pm sukūrė Lukas Liesis »

Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Re: Turinio išsiskleidimas. ( teksto )
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2012-04-02 21:31:56 pm »
Visų pirma jQuery tai ne kalba, o Javascript karkasas. Bazė, kuri tiesiog palengvina darbą su javascript'u. Jeigu nori "išskleisti" kažkokį prieš tai nematomą objektą, galima naudoti pavyzdžiui jquery funkciją .show()/.hide(), toggleSlide() ir kt. Oficialiame jquery puslapyje yra gan geri pavyzdžiai.

g1ntas

  • Svečias
Re: Turinio išsiskleidimas. ( teksto )
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2012-04-02 22:46:22 pm »
Kas liečia pagrindus, tai gali peržiūrėti youtube kanalą http://www.youtube.com/playlist?list=PL58171079732E4B50&feature=plcp

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Turinio išsiskleidimas. ( teksto )
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-04-03 08:05:01 am »
Įvairių būdų atrodo yra su jQuery turinį išskleisti, o aš kaip VISIŠKAI nepažįstantis šios kalbos , norėčiau sužinoti, kur pagrindus geriausia gauti ir parodykit kokį nors paprastą būdą išskleisti informaciją.

Pvz paspaudus ant temos pavadinimo išsiskleistų tekstas.


Taip pat, kokiu būdų viršutiniame meniu išskleidimą padaryti, tokiu pačiu būdų, ar jau reikia kitokio?

Dėkui


tau jau kadangi atsake, tai duosiu tik pvz:



<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){  // butina uztikrinti, kad javascript vykdomas tik uzkrovus pilnai html dom medi
    $("#mygtukas").click(function(){   // kai paspaus mygtuka
        $("#turinys").slideToggle();      //  atidarys arba uzdarys turini
    });
});
</script>
<div id="mygtukas">paspausk</div>
<div id="turinys" style="display:none;"> <!-- su css paslepiu elementa -->
Turinys, kuris yra pasleptas
</div>




apie html dom: http://kodai.manualai.lt/html-dom.html

apie kitka gali ieskoti cia: http://kodai.manualai.lt/css.html
arba cia: http://kodai.manualai.lt/html.html
arba cia:

http://api.jquery.com/category/selectors/
http://api.jquery.com/category/events/
http://api.jquery.com/category/effects/

Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: Turinio išsiskleidimas. ( teksto )
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2012-04-03 08:05:01 am »

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Turinio išsiskleidimas. ( teksto )
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2012-04-03 13:38:46 pm »
Geras pavyzdys, o kaip padaryti, kad ant jo užvedus pelę, rodytų kursoriu su ranka ( na , kad eitu suprasti, jog paspaudus kažkas įvyks. )

on hover gal kažkaip?


Ir dar, norint dropdown meniu padaryti.

         
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){  // butina uztikrinti, kad javascript vykdomas tik uzkrovus pilnai html dom medi
    $("#mygtukas2").hover(function(){   // kai uzves PELE
        $("#turinys2").slideToggle();      //  atidarys arba uzdarys turini
    });
});
</script>
<div id="mygtukas"><a> <b> Meniu1 </b><br><br></a></div>
<div id="turinys" style="display:none;"> <!-- su css paslepiu elementa -->
Ir čia jau bus išlendantis meniu
Problema ta, kad veikia tik kol laikai ant mygtukas2, o jeigu nueini su pele ant turinio, jis susikleidzia. O kaip pakeisti tai?
« Paskutinį kartą keitė: 2012-04-03 14:12:15 pm sukūrė Tautvydas »

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Turinio išsiskleidimas. ( teksto )
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2012-04-03 14:07:13 pm »
Geras pavyzdys, o kaip padaryti, kad ant jo užvedus pelę, rodytų kursoriu su ranka ( na , kad eitu suprasti, jog paspaudus kažkas įvyks. )

on hover gal kažkaip?


cia visi galimi eventai surasyti:

http://api.jquery.com/category/events/

aisku tarp ju yra ir hover: http://api.jquery.com/hover/

tiesiog "click" pakeiti i "hover" ir jau bus "hover" event'as ;]
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: [Atsakyta] Turinio išsiskleidimas su jquery. ( teksto )
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2012-04-03 14:13:04 pm »

Ir dar, norint dropdown meniu padaryti.

         
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){  // butina uztikrinti, kad javascript vykdomas tik uzkrovus pilnai html dom medi
    $("#mygtukas2").hover(function(){   // kai uzves PELE
        $("#turinys2").slideToggle();      //  atidarys arba uzdarys turini
    });
});
</script>
<div id="mygtukas"><a> <b> Meniu1 </b><br><br></a></div>
<div id="turinys" style="display:none;"> <!-- su css paslepiu elementa -->
Ir čia jau bus išlendantis meniu
Problema ta, kad veikia tik kol laikai ant mygtukas2, o jeigu nueini su pele ant turinio, jis susikleidzia. O kaip pakeisti tai?

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: [Atsakyta] Turinio išsiskleidimas su jquery. ( teksto )
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2012-04-03 15:14:30 pm »
pabandyk sita event'a: mouseenter ;)

http://api.jquery.com/mouseenter/
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Tautvydas

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 438
  • Karma: +11/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: [Atsakyta] Turinio išsiskleidimas su jquery. ( teksto )
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2012-04-03 15:55:11 pm »
Liux, būtent šito ir reikėjo, dėkui

Manualai.lt Forumas

Re: [Atsakyta] Turinio išsiskleidimas su jquery. ( teksto )
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2012-04-03 15:55:11 pm »