PHP ir SQL > PHP ir SQL - Klausimai ir pagalba

[Atsakyta] Login..

(1/1)

Haris:
Kaip padaryti kad prisijungus nebutu url laukelije vartotojo nick ir pass ar sessijos hash'o ?

Lukas:
viska saugoti post arba $_SESSION masyvuose ir nebus :)

Haris:
Tai duomenis (nick ir pass) vietoj $_GET['']; siusti $_POST['']; metodu?

Lukas:
jei nori kad zmogus butu prisijunges, tai siulyciau naudoti $_SESSION, jie isliks tol kol pakeisi ju reiksme, isvalysi arba sunaikinsi sesija su session_destroy(); tam kad sesijos kintamuosius galetum naudoti pries bet koki koda pradzioj visu failu turi buti session_start();

postas reiksmes islaiko tik vienam psl uzkrovimui, tai yra zmogus paspaudzia login, jo duomenis per post'a pasiunti i koda, kuris patikrina ar geri jo prisijungimo duomenys ir jei geri, juos surasai i session kintamuosius ;] del saugumo gali dar saugoti session id i cookie ir duombaze ir tikrinti ar sutampa ir jei cookie nera zmogu iskart atjungti ir kalt session_destroy(); arba unset($_SESSION)l unset isvalys viso masyvo reiksmes ;)

mokymosi ir siaip patogumo tikslais gali apacioj psl ideti toki koda:


--- Kodas: ---<?php
print &#39;<strong>GET</strong>: &#39;;
print_r($_GET);

print &#39;<br/><br/><br/><strong>POST: </strong>: &#39;;
print_r($_POST);

print &#39;<br/><br/><br/><strong>SESSION: </strong>&#39;;
print_r($_SESSION);
?>
--- Baigti kodą ---

tada tau apacioj psl isspausdins get, post ir session masyvus :) taip pat gali prideti ir kitus:

--- Kodas: ---$_COOKIE, $_FILES, $_REQUEST, $_SERVER
--- Baigti kodą ---

va server mokymosi tikslai tikrai patarciau atsispausdint ir panagrineti nors kiek ;]


vitalikaz:
Jo, nes per post'a i kiekviena puslapi perdavinet nick ir pass tai butu per didelis uzsiknisimas. Tam ir yra $_SESSION masyvas :)

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

Eiti į pilną versiją