Autorius Tema: Paprasta prisijungimo prie MySQL DB klasė  (Skaityta 7652 kartus)

Neprisijungęs Haris

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 833
  • Karma: +56/-0
    • Žiūrėti profilį
    • www.RubikoKubas.Lt
Paprasta prisijungimo prie MySQL DB klasė
« Įrašytas: 2011-07-29 15:36:11 pm »
<?php

class db {

    private 
$host;
    private 
$user;
    private 
$pass;
    private 
$database;
    var 
$prefix;

    public function 
__construct() {
        
$this->setVals($this->getVals("sql.ini"));
        
$this->connectDB() or die(print (&#39;Neįmanoma prisijungti prie duomenų bazės.&#39;));
    
}

    public function 
__destruct() {
        
$this->disconnectDB();
    }

    private function 
disconnectDB() {
        
mysql_close($this->connectDB());
    }

    private function 
getVals($link) {
        return 
parse_ini_file($link);
    }

    private function 
setVals($vals) {
        foreach (
$vals as $key => $val) {
            
$this->$key $val;
        }
    }

    public function 
connectDB() {
        
$con mysql_connect($this->host$this->user$this->pass);
        if (
$con) {
            
$sel mysql_select_db($this->database$con);
            if (
$sel) {
                return 
$con;
            } else {
                return 
FALSE;
            }
        } else {
            return 
FALSE;
        }
    }

}

?>


Neseniai pradėjau OOP ir šiandien sukonstravau šiokią tokią klasę. ;)
Įvertinkit ar patarkit ką nors? ar viskas čia OK ? :D

Neprisijungęs Giedrius

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 77
  • Karma: +3/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Paprasta prisijungimo prie MySQL DB klasė
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-07-30 15:41:16 pm »
Klasės pavadinimas turi būt pilnas nesutrumpintas daiktavardis :P

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Paprasta prisijungimo prie MySQL DB klasė
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-08-02 22:16:32 pm »
Klasės pavadinimas turi būt pilnas nesutrumpintas daiktavardis :P

nebutinai :D

o siaip tai tavo klase kol kas nematau kokia nauda turi, siaip tai sql klasiu siulyciau paciam nekonstrtuot, o pasiimt kokia jau gerai padaryta. yra ju tikrai nemazai, tik pagooglink gerai ;]

sql klase turi butinai apsaugoti uzklausas nuo exploitu per sql, taip pat turet galimybe cacheinti uzklausu rezultatus, kaip priedas gali buti paprastinima sintkse sql, kad nebutu tokios ilgos uzklausos rasomos.

Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: Paprasta prisijungimo prie MySQL DB klasė
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-08-02 22:16:32 pm »