Autorius Tema: [Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant  (Skaityta 3131 kartus)

Neprisijungęs Andartur

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
[Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant
« Įrašytas: 2011-07-11 17:25:48 pm »
Sveiki!  :)

Kuriu savo pirmąją daugiakalbę svetainę, naudojantis HTML ir CSS kalbomis.  Galutiniame variante, turėtų būti blokas su kalbos pasirinkimu - tai gali būti tiek vėliavėlės, tiek gražiai iššokantis meniu su kalbomis. Po kalbos pasirinkimo, užsikrautų reikiamas tekstinis failas (su savo paties atliktu vertimu) ir tinklapio kalba pasikeistų. Prie domeno adreso tokiu atveju atsirastų prierašas pvz.: "/eng" arba "/fr"
arba toks kaip yra užrašyta žemiau nuorodoje:
http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=lt&langChanged=true

Čia pat galima pamatyti ir iššokantį meniu su kalbomis, apie kurį kalbėjau  :)


Tiesą sakant, kol kas neįsivaizduoju nuo ko pradėti. Kaip turi atrodyti visa struktūra? Koks kodavimas? Kaip nukreipti į atitinkamus vertimus? Žodžiu, viskas nuo a iki zet :)

Labai tikiuosi, jūsų pagalbos :)
« Paskutinį kartą keitė: 2011-07-11 17:35:11 pm sukūrė Andartur »
When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.
Sir Arthur Conan Doyle

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: [Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-07-11 17:55:01 pm »
visu pirma reiktu suprasti kam skirtos html/css kalbos ir kad su jomis jokiu kalbu nedarysi tikrai, nebent nori labai stipriai uzskinsiti darant rankiniu budu kiekviena puslapi. bet tada nesuprantu kam php kintamieji i url'a rasomi pas tave pavyzdziuose.

jei jau naudoji php, tai siulyciau paziureti templeito sistemos kurimo kokia pamoka, kad pagautum ideja kaip tai daroma:


http://www.webresourcesdepot.com/19-promising-php-template-engines/
http://www.planet-source-code.com/vb/scripts/ShowCode.asp?txtCodeId=1433&lngWId=8

Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Andartur

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: [Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-07-11 20:09:31 pm »
Dėkui už nuorodas, peržiūrėjau abi  :)

Pavyzdžius pateikiau, norėdamas parodyti kokį maždaug rezultatą norėčiau gauti, domene galūnes vistiek pakeisti galima, jeigu gražiai to paprašyti. Programavime esu dar žalias, tik pradėjau čia savo kelią, o su PHP dar visai nedraugauju :(

Apibendrinus situacija, norėčiau lokalizuoti html puslapį, panaudojus css. Kažką panašaus pavyko rasti užsienio bloge, tik dar ne iki galo man tas suprantama.

Žemiau išverčiau straipsnio ištrauką:

"...

Idėja yra paprasta. Visi interneto dizaineriai, dirbantys su CSS žino parametrą content:;, kuris yra taikomas pseudoelementams :after ir :before. Dažniausiai "stebuklingas" derinys :after ir content:; yra taikomas "plaukiojantiems" blokams. Bet content: gali turėti bet kokią tekstinę informaciją. Tiesa be žymių (tegų), bet tai yra racionalus apribojimas.

Reikia sukurti du CSS failus, tarkim «en.css» ir «de.css». Pagrindiniai blokų stiliai tegu būna aprašomi faile «main.css».

<!-- HTML-kodas -->

<ul class="b-menu">
    <li class="b-menu__item b-menu__item_name_main"><span class="b-menu__curr"></span></li>
    <li class="b-menu__item b-menu__item_name_portfolio"><a class="b-menu__link" href="">[/url]</li>
    <li class="b-menu__item b-menu__item_name_team"><a class="b-menu__link" href="">[/url]</li>
    <li class="b-menu__item b-menu__item_name_contacts"><a class="b-menu__link" href="">[/url]</li>
</ul>


/* Failo «main.css» turinys *//**/

.b-menu:after
{
    content: '';
    display: block;
    clear: both;
}

.b-menu__item
{
    float: left;
}


/* Failo «en.css» turinys *//**/

.b-menu__item_name_main .b-menu__curr:after,
.b-menu__item_name_main .b-menu__link:after
{
    content: 'Main Page';
}

.b-menu__item_name_portfolio .b-menu__curr:after,
.b-menu__item_name_portfolio .b-menu__link:after
{
    content: 'Portfolio';
}

.b-menu__item_name_team .b-menu__curr:after,
.b-menu__item_name_team .b-menu__link:after
{
    content: 'Team';
}

.b-menu__item_name_contacts .b-menu__curr:after,
.b-menu__item_name_contacts .b-menu__link:after
{
    content: 'Contacts';
}


/* Failo «de.css» turinys *//**/

.b-menu__item_name_main .b-menu__curr:after,
.b-menu__item_name_main .b-menu__link:after
{
    content: 'Hause';
}

.b-menu__item_name_portfolio .b-menu__curr:after,
.b-menu__item_name_portfolio .b-menu__link:after
{
    content: 'Portfolio';
}

.b-menu__item_name_team .b-menu__curr:after,
.b-menu__item_name_team .b-menu__link:after
{
    content: 'Staffel';
}

.b-menu__item_name_contacts .b-menu__curr:after,
.b-menu__item_name_contacts .b-menu__link:after
{
    content: 'Kontakt';
}


Toliau reikia tiesiog pajungti šiuos failus tokiu eiliškumu: main.css, en.css, de.css. Arba de.css, o en.css — vėliau (priklausomai nuo to, kuri kalba yra pagrindinė).

..."


Deja, vis dar nėra aišku, kaip padaryti tokiu būdu daugiakalbę svetainę.
When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.
Sir Arthur Conan Doyle

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: [Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-07-11 22:44:30 pm »
as tavo vietoje daryciau kitaip. css generuociau geriau jau su php, jei tau reikia kazka jame keisti pagal kalba. kalbos pasirinkima saugociau sausaineliuose (cookies) ir netersciau papildomai adreso juostos su kalba. o visus tekstus praleisciau per kintamuosius, kuriuose butu saugomi tekstai skirtingomis kalbomis, o kintamiesiems reiksmes priskirsciau pagal tai, kas sedi cookie arba adrese.

http://kodai.manualai.lt/php/pagrindai/if-else-ciklas.html
http://kodai.manualai.lt/php/pagrindai/switch-ciklas.html
http://kodai.manualai.lt/php/pagrindai/masyvai.html
http://kodai.manualai.lt/php/pagrindai/get-post-request-masyvai.html
http://www.w3schools.com/PHP/php_cookies.asp
http://php.net/manual/en/function.setcookie.php
http://www.w3schools.com/PHP/php_sessions.asp

o jei php isvis neismanai, tai siulyciau pradeti nuo to, kad suprasti visas php pamokas is kodai.manualai.lt puslapio. ten yra pagrindai sudeti, advanced pamoku kol kas nera, bet ju tikrai netruksta angliskuose puslapiuose.

Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: [Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-07-11 22:44:30 pm »

Neprisijungęs Andartur

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 3
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: [Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011-07-12 10:42:00 am »
Dėkui tau už nuorodas! Jau vakar pradėjau gilintis į php kalbą, bet tai man visiškai nauja, tad tikrai ilgai užtruksiu, kol pats susivoksiu kaip kuriamos reikiamos funkcijos.. o svarbiausia kaip tas daroma teisingai. Dar pamiršau paminėti, jog tinklapio turinis būtų statinis, informacija jeigu ir keistųsi, tai tikrai labai retai.

Ar galėtum parodyti kaip sukurti tokią kalbos pasirinkimo funkciją tinkllapiui per php, tegu netgi baziniu pavyzdžiu? Labai domintų integravimas į http struktūrą. Kartu ir kitiems, manau, tikrai būtų įdomu sužinoti kaip kuriamas toks tinklapis.
« Paskutinį kartą keitė: 2011-07-12 10:54:19 am sukūrė Andartur »
When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.
Sir Arthur Conan Doyle

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: [Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-07-12 11:01:39 am »
per get'a gali siuntineti kintamaji php'ui apie kalbos pasirinkima, jei ta turi omeny "integruot i http"

tada url bus pvz toks: http://adresas.lt/?kalba=lt

pasiskaityk bent tuos straipsnius kur nurodziau ir nekils tokiu klausimu
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: [Noriu pamokos] Multilingual - daugiakalbę svetainę bekuriant
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-07-12 11:01:39 am »