Autorius Tema: LT rades notepade  (Skaityta 3885 kartus)

Neprisijungęs Daniel

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 44
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
LT rades notepade
« Įrašytas: 2011-05-14 15:00:38 pm »
Sveiki,
gal kas zinote kodel notepadas neissaugoja lietuvisku raidziu?

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: LT rades notepade
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-05-14 15:05:44 pm »
nustatyk failo koduote i utf-8 (unicode) ir tada issaugos. notepade man rodos tuo metu kai paspaudi save as ir nurodyt gali failo formata yra pasirinkimas koduotes. pas tave dabar ji yra netinkama
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Daniel

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 44
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: LT rades notepade
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-05-14 15:43:20 pm »
Dekuj ;)

Neprisijungęs Daniel

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 44
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: LT rades notepade
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-05-16 11:04:20 am »
atsirado tokia problemele nustatau koduote notepade utf-8, dokumente irasau
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />nerodo lietuvisku raidziu ir rodo toki heroglifa п»ї

Manualai.lt Forumas

Re: LT rades notepade
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-05-16 11:04:20 am »

Neprisijungęs Irmis

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 246
  • Karma: +5/-3
    • Žiūrėti profilį
    • Baldai
Re: LT rades notepade
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011-05-16 16:15:43 pm »
prieš pora metų naudojau "charset=windows-1257" tik nežinau ar jis naudotinas šiandien. Pamėgnk dėl įdomumo ar šitas veikia.
Tas, kuris labai nori, padaro daugiau už tą, kuris labai daug gali.

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: LT rades notepade
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-05-16 17:48:47 pm »
veikia, bet sioje koduoteje nera kitu saliu spec simboliu, todel paprasciau yra tiesiog naudoti utf-8, kuriame patenka visi reikalingi simboliai :)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Daniel

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 44
  • Karma: +0/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: LT rades notepade
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011-05-16 20:12:22 pm »
problema buvo kad narsykleje buvo nustatyta kita kuodote, bet pakeites narsykles koduote i utf, atidarius kita sistemos puslapi koduote pasikeicia i kita :-X

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: LT rades notepade
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011-05-17 00:22:45 am »
tai gal pas tave meta informacija negera, dokumento tipas ar pns.

gali naudoti is naujienu-srautas.lt virsu


<!doctype html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xmlns:og="http://ogp.me/ns#" xmlns:fb="http://www.facebook.com/2008/fbml">
    <head>
<meta http-equiv="expires" content="Mon, 22 Jul 2010 11:12:01 GMT" />
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=Edge,chrome=1" />
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />


tik tau su facebooku nereikia, tai bus tada taip:



<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=Edge,chrome=1" />
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />

ta pirma meta zyme paleidzia google chrome frame'a jei vartotojas toki turi ir ateina su IE i psl. daug geriau psl veikia tada :)

apie ji gali cia paziuret: http://code.google.com/chrome/chromeframe/
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: LT rades notepade
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011-05-17 00:22:45 am »