Autorius Tema: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )  (Skaityta 6656 kartus)

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Sveiki,
Taigi norėčiau paklausti Jūsų nuomonės, ar geriau būtų, jei tarkime rašant paaiškinimą, kad ir php skiltyje, būtų įdėtas funkcijos aprašymas iš php.net . Na ar taip nebūtų geriau, kad nereikėtų rašyti viso kodo, o tiesiog nukreipti teisinga linkme, o poto jei jau nesigavo padėti klijuojant kodą? Manyčiau tas pats ir su jquery būtų ir t.t.

Taigi, ką manote? Išsakykite nuomonę :)

Edit: Taip būtų daugiau darbo žmonėms kurie padeda, tačiau, būtų daug lengviau pradinukui :)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-04-05 19:00:20 pm »
php pavyzdziuose kodai.manualai.lt puslapyje ant visu php funkciju galima paspausti ir atsidarys php.net puslapis su pilnu aprasymu tos funkcijos
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-04-05 19:03:44 pm »
Ne ta prasme, čia kalba apie forumą yra :)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-04-05 19:07:42 pm »
Ne ta prasme, čia kalba apie forumą yra :)

su forumu nieko negaliu daryti, kol smf neisleido stabilios versijos, o sita ideja tai taip, gera yra, tikiuosi pavyks ateityje ja igyvendinti. as noriu kad kaip kodu psl. ant visu html/css zymiu ir php funkciju butu linkai..
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-04-05 19:07:42 pm »

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011-04-05 20:36:14 pm »
Turbūt arba netaip temą suformulavau arba nesupratai :D

Ta prasme, kai mes parašome į php, mysql klausimai ir pagalba, tai, kad jam būtų lengviau suprasti, tai parašyti nuorodą iš php.net. Na ten, kaip tu, kad darai, jog prirašai nuorodą apie tarkim cookies ir t.t.
Kaip, kad čia parašiau savo pranešime:
http://forumas.manualai.lt/index.php/topic,2415.msg17226.html#msg17226

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-04-05 21:28:47 pm »
dabar tai tikrai nesupratau :D
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011-04-06 06:50:31 am »
Esmė tame, kad kai paprašo pagalbos žmogus ( Klaida kode, ar ko nors nežino ). Viskas vyksta forume, ir kai mes rašome atsakymą, pačiam žmogui kuris rašo atsakymą, prie aprašytos funkcijos įdėti nuorodą iš php.net kur yra aprašyta visa funkcija ir su ja susijusios kitos.
Pvz:
Patarčiau šioje situacijoje naudoti sesijas - http://lt.php.net/manual/fr/ref.session.php

Nu gal dabar suprasi :D

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011-04-06 08:40:32 am »
tai as daznai ir idedu nuoroda su puslapiu, kur daugiau info yra :) jei tai yra php f-cija, tai i php.net dazniausiai ir buna linkas :)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2011-04-06 13:41:06 pm »
Tema orentuota netik tau :)

Neprisijungęs klaukas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 12
  • Karma: +2/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2011-04-06 13:54:26 pm »
Kvaila tema vienok. Kiekvienas suteikia pagalbą taip, kaip jam atrodo geriausia ar kaip įpratęs yra. O ir nusprendęs, kaip būtent reikia daryti, kitų nepriversi paklusti. Ir nesutikčiau, kad...

Citata
Taip būtų daugiau darbo žmonėms kurie padeda, tačiau, ...

...nes dažniausiai tai tik palengvina darbą aiškinančiam problemą/patarimą, o ieškantį pagalbos priverčia labiau pasigilinti (kas būtina tobulėjimui) norint išspręsti bėdą. Aš asmeniškai irgi stengiuosi nurodyti dokumentaciją arba bent citatą kokią svarbesnę, priklausomai nuo situacijos.

Manualai.lt Forumas

Re: Atsakymai į klausimus ( Kad būtų aiškiau, ar reikia šaltinio nuorodų? )
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2011-04-06 13:54:26 pm »