Autorius Tema: ob_start ();  (Skaityta 4942 kartus)

Neprisijungęs viliuxx

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 135
  • Karma: +1/-0
    • Žiūrėti profilį
ob_start ();
« Įrašytas: 2011-03-16 21:56:12 pm »
Labas gal galite parašyti ką reiškia ši funkcija ob_start (); ka su ja galima padaryti ir pan ačiū.

Neprisijungęs Modestas Vaitkevičius

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 2007
  • Karma: +57/-16
    • Žiūrėti profilį
    • Apie mane
Re: ob_start ();
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-03-16 22:11:41 pm »
Jei neklystu šalia jos dar naudojama ob_flush()

O čia iš php.net
http://php.net/manual/en/function.ob-start.php
Tikrina ar kitoks output nėra paduotas ir praleidžia header viršiau jų ( jei neklystu )
Įjungia output buffering
http://php.net/manual/en/function.ob-flush.php
išjungia output buffering

O čia visa ob serija :)
http://www.php.net/manual/en/ref.outcontrol.php

Tiesiog šios funkcijos kontroliuoja output, jas filtruoja, ir dėl šios funkcijos mes nebeturime header already sent klaidos arba tokios, kad mums nepavyko įrašyti sausainėlio :)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: ob_start ();
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-03-16 23:35:42 pm »
niekad normaliai neteko naudoti, tik zinau kad jas pries naudojant reiktu gerai pasimokyt, nes galima labai suryti resursus servo ar ten kazka kitka prisidirbt. zodziu yra su sitomis f-cijomis kazkokios specifikos, esu tai skaites kazkur ar tai girdejes..

is esmes ob_start, ob_flush ir pns funkcijos skirtos visa outputa sukelti i bufferi , isivaizduokim RAM'us ir tada viska staiga paleisti vartotojui i narsykle. kadangi viskas kraunasi i buferi, o ne vartotojui is eiles, tai aisku galima siuntineti headerius/cookius kada pries issiuntima info is buferio i narsykle, nes headeriai ir cookiai reikalauja buti issiusti PRIES bet koki ouptut'a vartotojui, nes tai yra antrastes html failo. antrastes visad eina pries turini visur tiek visokiuose protokoluose duomenu perdavimo (tarp ju ir TCP/IP kuris naudojamas html failams)

cia yra visas sarasas kitu funkciju, kurios pravers, jei jau naudosi ob_start();

http://www.php.net/manual/en/ref.outcontrol.php

butent ob_start(); ijungia isvedimo vartotojui buferavima. siulyciau issiversti kas ten parasyta prie kiekvienos f-cijos tam sarase. jei anglu nemoki - gauk zodyna, be anglu vistiek nesugebesi daugelio dalyku padaryti. Is vis kaip galima nemoket anglu siais laikais :) anglu isvis dauk kur net neskaitoma antra kalba, antra kalba buna po anglu - vokieciu, prancuzu ar kt.

su daugybe „lyriniu nukrypimu“ man rodos atsakiau i klausima ir uzvedziau ant tolimesnio kelio :D
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: ob_start ();
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-03-17 01:35:15 am »
Is vis kaip galima nemoket anglu siais laikais :) anglu isvis dauk kur net neskaitoma antra kalba, antra kalba buna po anglu - vokieciu, prancuzu ar kt.

Jo jo angliste tu  ;D As galiu tau pasakyti ta pati dabar kaip galima rusu kalbos nemoketi ? Moki ? Speju ne :D Nes mane mokino Vokieciu ir Rusu. O Anglu buvo pasirinktinai bet jau netilpo i valandas  :D Ir dabar va toks kaip as gailisi, kad nemoka angliskai, nes jei mokeciau programuot mokintis butu rojus.. kad ir vat sita pavyzduka pasiskaityt . Bet dabar, kad nori reikia mest visa programavima ir kibt prie anglu kalbos pirmiausia Nes pakolkas kas antra trecia sakini tik suprantu neaiskiais terminais . O i visokius automatinius vertiklius nekisu nosies, nes zodi puodukas isvercia i zodi sakute.  ;D
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Manualai.lt Forumas

Re: ob_start ();
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-03-17 01:35:15 am »

Neprisijungęs Crespo

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 61
  • Karma: +2/-0
    • Žiūrėti profilį
Re: ob_start ();
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011-03-17 10:34:08 am »
Kazkada naudojau pakeisti raides:

<?

function ltc($buf){

$kod=array('À'=>"A",
'à'=>"a",
'È'=>"C",
'è'=>"c",
'Ë'=>"E",
'ë'=>"e",
'Æ'=>"E",
'æ'=>"e",
'Á'=>"I",
'á'=>"i",
'Ð'=>"Š",
'ð'=>"š",
'Û'=>"U",
'û'=>"u",
'Ø'=>"U",
'ø'=>"u",
'Þ'=>"Ž",
'þ'=>"ž"); return strtr($buf, $kod); }
ob_start('ltc');

echo"làbàs";

ob_end_flush();

?>



Neprisijungęs vitalikaz

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 895
  • Karma: +59/-2
  • Tikėk kuo tiki
    • Žiūrėti profilį
    • blast.lt
Re: ob_start ();
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-03-19 18:51:25 pm »
Lukai, nesamonių prišnekėjai apie protokolus ir kitą. Kam sakyti tai, ko pats tiksliai nežinai :)
Citata
nes headeriai ir cookiai reikalauja buti issiusti PRIES bet koki ouptut'a vartotojui, nes tai yra antrastes html failo.
antrastes visad eina pries turini visur tiek visokiuose protokoluose duomenu perdavimo (tarp ju ir TCP/IP kuris naudojamas html failams)

Čia ne HTML failo antraštės, o HTTP(s) užklausos antraštės. Ir būtent HTTP protokolas naudojamas naršymui (nebūtinai "HTML failams"), o TCP/IP tai čia visai kitas sluoksnis. No offence, tiesiog labai rėžia akį ;)

« Paskutinį kartą keitė: 2011-03-20 00:40:13 am sukūrė vitalikaz »

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: ob_start ();
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011-03-19 22:51:07 pm »
nu jo, nelb gerai issireiskiau :/
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: ob_start ();
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011-03-19 22:51:07 pm »