Autorius Tema: Greita ajax komentavimo sistemele  (Skaityta 13334 kartus)

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Greita ajax komentavimo sistemele
« Įrašytas: 2011-03-06 21:26:32 pm »
Zodziu noriu padaryt kazka tokio kaip cia  http://img846.imageshack.us/i/clipboard01p.jpg/

Daleiskim uzeinu su pele tas balionas atsiranda ivedi varda ivedi komentara paspaudi tarkim enter ir vuolia atsiranda ajax gifas kuriuo metu tas komentaras nusisiuncia i Mysql ar text failiuka ir kas be ko tas komentaras atsiranda tame balione. Tada tas balionas pradingsta.  Ir viskas :)

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-03-06 22:57:36 pm »
be ajaxo moki tokia padaryti? jei taip, tai pasikurk php faila kuris daro ta apdorojima duomenu, kad jame per get'a ar post'a pasiustum info ir jis patalpintu, duotu ats. atgal (ne per return, bet per print/echo)

toliau pasiziurek cia:

http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
http://api.jquery.com/jQuery.get/
http://api.jquery.com/jQuery.post/
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-03-07 00:03:26 am »
Seip istikruju tai as turiu toki rades nete scripta bet jo problema ta kad refreshinus saita viskas dingsta

http://www.creature.lt/v3/commentScript/index.php

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-03-07 01:47:22 am »
Tai tavo skriptas tikriausia neissaugo duomenu niekur
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Manualai.lt Forumas

Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-03-07 01:47:22 am »

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011-03-07 09:25:39 am »
Seip istikruju tai as turiu toki rades nete scripta bet jo problema ta kad refreshinus saita viskas dingsta

http://www.creature.lt/v3/commentScript/index.php


paziurek linkus kur nurodziau ir pasidaryk pats, jei moki su php issaugoti i sql irasus (ir atvaizduoti) - turi iseiti.
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-03-07 16:44:55 pm »
Seip istikruju tai as turiu toki rades nete scripta bet jo problema ta kad refreshinus saita viskas dingsta

http://www.creature.lt/v3/commentScript/index.php


paziurek linkus kur nurodziau ir pasidaryk pats, jei moki su php issaugoti i sql irasus (ir atvaizduoti) - turi iseiti.


Vat kad butent nemoku.. Ir su tuo paciu ajaxu nieko padoraus nemoku.

To genjabest:  Nu jop gali but,  jei rasciau kurioje vietoj ta dalyka pakoreguot tai butu beda kaip ir isspresta..

Neprisijungęs Macaque

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 861
  • Karma: +26/-0
  • makakuje.
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011-03-07 17:17:12 pm »
Tai bandyk testuot kodą nuo pradžios ir testuok kuri vieta neveikia, po visokių SQL užklausų sudėk or die('cia klaida! '. mysql_error()), taip pat jeigu ką nors padarai - bandyk išvest į ekraną ir žiūrėk ar grąžina reikšmę. gl :)
„Tik vienas dalykas gali svajonę padaryti neįgyvendinamą: tai baimė, kad nepasiseks. “ - Paulo Coelho

Rekomenduoju pirkti domenus iš - IV.lt

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011-03-07 18:40:05 pm »
is pradziu siulyciau bandyti padaryti php faila kuris per get'a arba post'a gauta info sukistu i duombaze. tam reikalui gali tame paciame php faile tiesiog html forma padaryti be dizaino be nieko, tiesiog kad butu laukai ir kad butu kazkokia forma.
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2011-03-07 20:18:27 pm »
Nu toks kodas yra

<?php
$mysql_hostname 
"localhost";
$mysql_user "****";
$mysql_password "****";
$mysql_database "*****";
//connect and select database
$bd mysql_connect($mysql_hostname$mysql_user$mysql_password) or die("Could not connect database");
mysql_select_db($mysql_database$bd) or die("Could not select database"mysql_error());


?>

tai turetu nusiust....

Index.php gal jus kazka matot ?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
  <head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
  <title>Creature.lt - Chat </title>
  <script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="ajaxProcessor.js"></script>
  <script>
      function textCounter(textarea, countdown, maxlimit)
      {
        textareaid = document.getElementById(textarea);
        if (textareaid.value.length > maxlimit)
          textareaid.value = textareaid.value.substring(0, maxlimit);
        else
          document.getElementById(countdown).value = '(' (maxlimit-textareaid.value.length) ' characters left)';
      }
  function textCounter2(textarea, countdown, maxlimit)
      {
        textareaid = document.getElementById(textarea);
        if (textareaid.value.length > maxlimit)
          textareaid.value = textareaid.value.substring(0, maxlimit);
        else
          document.getElementById(countdown).value = '(' (maxlimit-textareaid.value.length) ' characters left)';
      }
</script>
  <style type="text/css">
 
 body { background:url(../images/bg.png) no-repeat; padding:0; margin:0;}
#main {
width: 800px;
margin-right: auto;
margin-left: auto;
background-color: #CCC;
font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
font-size: 12px;
padding: 8px;
border: 3px solid #999;
}
#main #commentBox #comment_post .comment_box .avatar .info {
width: 700px;
float: right;
}
#main #commentBox #comment_post .comment_box .avatar .img {
padding: 2px;
background-color: #FFF;
width: 80px;
float: left;
border: 1px solid #999;
}
#main #commentBox #comment_post .comment_box {
border: 1px solid #666;
margin-bottom: 10px;
}

#main #commentBox #commentBox .txtStyles {
width: 220px;
padding: 4px;
font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
}
#main #commentBox #commentBox .sendMessage {
width: 100px;
padding-top: 4px;
padding-bottom: 4px;
}
  #main #commentBox #commentBox #comment {
width: 462px;
height: 160px;
font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: bold;
}
  #main #commentBox #commentBox #ta1count {
border-top-style: none;
border-right-style: none;
border-bottom-style: none;
border-left-style: none;
background-color: #CCC;
}
#main #commentBox #comment_post .comment_box .avatar {
padding: 2px;
}
#main #commentBox #comment_post .comment_box .avatar .info .ava_name {
font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
font-size: 14px;
font-weight: bold;
}
  #main #commentBox #comment_post .comment_box .avatar .info .date {
font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
font-size: 10px;
color: #666;
}
  #main #commentBox #comment_post .comment_box .comment {
color: #FFF;
background-color: #999;
padding: 4px;
}
  </style>
  </head>
   
  <body>
  <div id="main">
  <div id="commentBox">
    <div id="comment_post">
    <p>
      <?php
require_once(&#39;config.php&#39;); // database info
require_once(&#39;parser.php&#39;); // bbCode
$parser = new parser//declare bbCode
// select only to the specified form
$query="SELECT * FROM comments WHERE post_id_fk=&#39;4&#39;";
$result mysql_query($query);
$num_rows mysql_num_rows($result);
echo "<h3>$num_rows Comment(s) so far.</h3>";
while($row=mysql_fetch_array($result,MYSQL_ASSOC))// gather data
{
$name $row[&#39;com_name&#39;];
$email $row[&#39;com_email&#39;];
$comment_dis $row[&#39;com_dis&#39;];

$date $row[&#39;com_date&#39;];
$lowercase strtolower($email);
$image md5$lowercase );
?>

      </p>
    <div class="comment_box"><!-- display data -->
    <div class="avatar">
                    <div class="img">
                    <img src="http://www.gravatar.com/avatar.php?gravatar_id=<?php echo $image?>">
</div><!-- img -->
                        <div class="info">
                        <br /><br />
<div class="ava_name"><?php echo $name?></div>
                        <br />
                        <div class="date"><?php echo $date?></div>
                        </div><!-- info -->
                        <div style="clear: both"></div>
                    </div><!-- avatar -->
                   
                    <div class="comment">
<?php 
$parsed $parser->p($comment_dis);
echo $parsed?>

                    </div>

                </div><!-- comment_box -->
<?php
}
?>

</div><!-- comment -->
<div id="effect"></div> <!-- animation -->
               
<!-- Form box -->
<div id="commentBox">
   
<form action="../includes/insert.php" method="post">
        <table>
        <tr><td width="233">
Name:<span class="star">*</span><br />
<input type="text" name="name" id="name" class="txtStyles" maxlength="30" />
        </td><td width="551">
<input type="hidden" name="post_id" id="post_id" value="4"/>

E-mail:<span class="star">*</span><br />
<input type="text" name="email" id="email" class="txtStyles" maxlength="35" />
        </td>
        <tr><td colspan="3"><br />
        Comment:<span class="star">*</span><br />
<textarea name="comment" id="comment" class="txtArea" maxlength="800" onKeyDown="textCounter('comment','ta1count',800);"
      onKeyUp="textCounter('comment','ta1count',800);"
    ></textarea><br />
    <input id="ta1count" readonly type="text" size="30"/>
    <br /><br />
<input type="submit" class="sendMessage" onClick="return checkmail(this.form.email)" value=" Post " />
        </td></tr></table>
    </form>
        <script type="text/javascript">
    textCounter('comment','ta1count',800);
  </script>
       
</div><!-- commentBox -->
    </div>
  </div><!-- main -->
  </body>
  </html>

//validates e-mail
var emailfilter=/^\w [\ \.\w-]*@([\w-] \.)*\w [\w-]*\.([a-z]{2,4}|\d )$/i

function checkmail(e){
var returnval=emailfilter.test(e.value)
if (returnval==false){
alert("Please enter a valid email address.")
e.select()
document.getElementById('email').value='';
$("#email").focus();
}

return returnval
}
// start ajax
$(function() {

$(".sendMessage").click(function() {
//gettign values from boxes
var name = $("#name").val();
var comment = $("#comment").val();
var email = $("#email").val();
var post_id = $("#post_id").val();
//this sends data to server, if new fields are inserted, post them here
    var dataString = '&name='   name   '&comment='   comment   '&email='   email   '&post_id='   post_id;
//validating form
if(name=='' || email=='' || comment=='')
     {
    return false; //does nothing if fields are not filled
     }
else //if all boxes are filled
{
$("#flash").show();
$("#flash").fadeIn(400).html('<img src="ajax-loader.gif" align="absmiddle">&nbsp;<span class="loading">Posting...</span>');
$.ajax({
type: "POST",
  url: "insert.php",
   data: dataString,
  cache: false,
  success: function(html){

  $("#comment_post").append(html);
  $("#comment_post:first").fadeIn("slow");
  // add more fields here
   document.getElementById('name').value='';
    document.getElementById('comment').value='';
document.getElementById('email').value='';
$("#name").focus();
   $("#effect").hide();
 

  }
 });
}
return false;
});
});

Ajax processor kazkoks bbz

<?php 
include(&#39;../includes/config.php&#39;);
require_once(&#39;parser.php&#39;);
$parser = new parser;

$name=$_POST[&#39;name&#39;];
$email=$_POST[&#39;email&#39;];
$comment_dis=$_POST[&#39;comment&#39;];
$ip=$_SERVER[&#39;REMOTE_ADDR&#39;];
$date=longdate(time());
  //get date
  function longdate($timestamp)
{
return date("M. j, Y @ g:ia"$timestamp);
}
if(isset(
$name) && isset($email) && isset($comment_dis))
{
$name=$_POST[&#39;name&#39;];
$email=$_POST[&#39;email&#39;];
$comment_dis=$_POST[&#39;comment&#39;];
$post_id=$_POST[&#39;post_id&#39;];

$lowercase strtolower($email);
  
$image md5$lowercase );
  
mysql_query("INSERT INTO comments(com_name,com_email,com_dis,com_date,post_id_fk,IP)VALUES(&#39;$name&#39;,&#39;$email&#39;,&#39;$comment_dis&#39;,&#39;$date&#39;,&#39;$post_id&#39;,&#39;$ip&#39;)");?>

<div class="comment_box">
<div class="avatar">
                    <div class="img">
                    <img src="http://www.gravatar.com/avatar.php?gravatar_id=<?php echo $image?>">
                        </div><!-- img -->
                        <div class="info"><br />
<div class="ava_name"><?php echo $name?></div>
                        <br />
                        <div class="date"><?php echo $date?></div>
                        </div><!-- info -->
                        <div style="clear: both"></div>
                    </div><!-- avatar -->
                   
                    <div class="comment">
<?php
 $parsed1 $parser->p($comment_dis);
 echo $parsed1
?>

                    </div>

                </div><!-- comment_box -->
<?php
}

else { echo 
"Failed to post";}

?>


insert.php
« Paskutinį kartą keitė: 2011-03-07 20:21:41 pm sukūrė marvel »

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2011-03-07 20:53:42 pm »
pats rasei ta koda? ko tu dabar nori? kad mes ziuretume ar viskas cia gerai? o tau jis veikia? jei ne - kokias klaidas rodo?
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2011-03-08 14:16:49 pm »
pats rasei ta koda? ko tu dabar nori? kad mes ziuretume ar viskas cia gerai? o tau jis veikia? jei ne - kokias klaidas rodo?

Google as cia viska radau.. Noriu parodyt jums, kad gal jus atrasit ta klaida. nes as nerandu.Taip veikia, postint eina, tik va problema ta, kad refreshinus saita viskas dingsta(komentarai ta prasme).. jokiu klaidu nemeta

Neprisijungęs krekas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 358
  • Karma: +11/-3
    • Žiūrėti profilį
    • Puslapis.Net
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2011-03-08 14:30:36 pm »
Tai gal atvaizdavimas pas tave blogas?
www.puslapis.net - tavo žaidimų video!
www.baldupramone.lt - viskas ko reikia susirasti geram baldui
www.baldumanija.lt - elektroninė baldų parduotuvė

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2011-03-08 14:36:53 pm »
Tai gal atvaizdavimas pas tave blogas?

A ka as zinau :D

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2011-03-08 16:08:56 pm »
kazkodel speju, kad tau atvaizdavima vieninteliu budu daro - per ajaxa, kai jau iveda zinute. tu turi atvaizdavimui atskira skripta pasirasyti, kuris butu paleidziamas ne tada kai submitina zinute, bet kai krauna psl. kad uzkrautu ir irasus iskarto :] siaip neziurejau tavo tu kodu, nelabai turiu laiko
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #14 Įrašytas: 2011-03-08 23:57:46 pm »
nu jei turesi daugiau laiko butinai paziurek, nes as ten nesigaudau

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #15 Įrašytas: 2011-03-09 14:52:30 pm »
ar tau raso

0 comments so far?

tai tada uzklausa tikriausiai bloga sita:


$query="SELECT * FROM comments WHERE post_id_fk='4'";
         

as nzn koks cia post_id_fk nurodytas, gali bandyt istrint ta WHERE i visa pabaiga, as nzn kaip padaryta tavo sistema :) bet tau reikia susiformuoti sql uzklausa ir ja irasyti ten
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #16 Įrašytas: 2011-03-09 17:51:34 pm »
ar tau raso

0 comments so far?

tai tada uzklausa tikriausiai bloga sita:


$query="SELECT * FROM comments WHERE post_id_fk='4'";
         

as nzn koks cia post_id_fk nurodytas, gali bandyt istrint ta WHERE i visa pabaiga, as nzn kaip padaryta tavo sistema :) bet tau reikia susiformuoti sql uzklausa ir ja irasyti ten

Jap man raso 0 comments so far.  nu galesiu ta vieta pamegint pataisyt o jei ka tai galiu idet ta visa sistema savo

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #17 Įrašytas: 2011-03-09 18:11:31 pm »
tau tiesiog reikia sql uzklausa norml pasirasyt ir viskas, pasiziurek duombazej per phpmyadmin rodo tas uzklausas, kai vaikstai po phpmyadmin'a
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs Vygantas Pauliukonis

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 1136
  • Karma: +12/-2
  • Itkokteilis.lt
    • Žiūrėti profilį
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #18 Įrašytas: 2011-03-10 22:48:13 pm »
Dabar kaip tik uzmirsau psw phpmyadmin tai db galvoju kaip apeit sistema..
Nu nzn nzn as su tuo sql mazai ka suprantu.

Neprisijungęs krekas

  • Naujokas
  • *
  • Įrašai: 358
  • Karma: +11/-3
    • Žiūrėti profilį
    • Puslapis.Net
Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #19 Įrašytas: 2011-03-11 00:14:13 am »
Kažkur slaptažodį turi būt nurodęs, kad prisijungtu prie SQL.
www.puslapis.net - tavo žaidimų video!
www.baldupramone.lt - viskas ko reikia susirasti geram baldui
www.baldumanija.lt - elektroninė baldų parduotuvė

Manualai.lt Forumas

Re: Greita ajax komentavimo sistemele
« Atsakymas #19 Įrašytas: 2011-03-11 00:14:13 am »