Autorius Tema: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?  (Skaityta 3602 kartus)

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Klausimas gal nelabai tikslus, nes nesugalvojau kaip tiksliau paklausti. Bet bandau aiskinti.

Turiu buttona:

<a id="post_top" href="forum_post.php?action=p&topic='.$t_id.'"><button id="answer_butt" class="f_butt_answ"><p>Atsakyti</p></button></a>

Kaip jis paspaudziamas jo vietoje atsidaro textarea su submit button'u ir back button'u. Tada kaip paspaudziamas back button'as man reikia grazinti pradine busena, kuria nurodziau auksciau. bet esme tame, kad bedu turiu su url.

Nuskaityt su Jquery moku, bet kada spaudziamas back button'as sukurtas pries tai url kintamasis savaime aisku pasidaro tuscias, nes skriptas perkraunamas is naujo ir jau neranda url.
Butu pastovus url tai viskas aisku, bet kada url vis kitas priklausomai nuo uzkrauto psl tai nesuprantu.

Tai kaip man galima butu padaryti, kad paspaudus vel grazintu pries tai buvusi url ?

Esu pasirases kazka tokio

var re_href = $('#post_top').attr('href');

$('#post_back').click(function(){
$('.f_buttons').html('<a id="post_top" href="'+re_href+'"><button id="answer_butt" class="f_butt_answ"><p>Atsakyti</p></button></a>');
return false;
});
« Paskutinį kartą keitė: 2011-02-21 19:43:11 pm sukūrė ganjabest »
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #1 Įrašytas: 2011-02-21 17:49:16 pm »
gali paprasciausiai su javascript:

<a href="javascript: history.go(-1)">Atgal</a>
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #2 Įrašytas: 2011-02-21 18:56:48 pm »
Hm.. tada dar pamirsau pamineti kad puslapis nesirefreshina . Cia su ajax uzkraunamas failas i div'a.. Pries tai tame div'e yra buttonas .. kuri paspaudus jis pats dingsta ir uzkraunamas jo vietoje failas nurodytu adresu .. O tame faile ir yra textarea ir tie nauji butonai. Ir kaip spaudziamas back turi grazinti pradine div'o busena. Visa html grazina iskyrus kur href="" pasidaro tuscia. Todel dar karta spaudziant ta buttona jau neina uzkrauti failo dar karta.
 Todel sitas tavo variantas parodytas netinka. Nes jis issaugo narsykles adresa. O to adreso kur kraunamas failas jis nemato ir neissaugo i istorija
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-02-21 21:44:28 pm »
tada esme parpasta - turi tureti kintamaji, kuriame saugai pries tai buvusio psl adresa ;]
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #3 Įrašytas: 2011-02-21 21:44:28 pm »

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #4 Įrašytas: 2011-02-22 00:24:57 am »
nu as dabar sakau..kaip paspaudziu ant linko sukuriu kintamaji su  jo url.. bet kaip po to spaudziu back man rodo kad tas kintamasis tuscias pasidaro..  :-\

nu stai kur pirmai rodziau:
//cia kaip paspaudziamas pirmas button'as sukuriamas kintamasis su jo url..
var re_href = $('#post_top').attr('href');

//tada kaip paspaudziama back turi ideti i div'a norodyta html'a bet man neiraso url
$('#post_back').click(function(){
   $('.f_buttons').html('<a id="post_top" href="'+re_href+'"><button id="answer_butt" class="f_butt_answ"><p>Atsakyti</p></button></a>');
   return false;
   });

ir paskum rodo vietoj url http://localhost/aplankas/undefined

o man turetu grazint vat pvz taip http://localhost/aplankas/forum_post.php?act=p&topic=2
« Paskutinį kartą keitė: 2011-02-22 00:32:02 am sukūrė ganjabest »
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #5 Įrašytas: 2011-02-22 00:47:28 am »
o kol nepaspaudi "back" tas kintamasisi gera reiksme laiko savyje?
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #6 Įrašytas: 2011-02-22 02:38:15 am »
Taip. Patikrinau per alert'a kokia reiksme kintamasis turi..Tai atspausdina teisinga nuoroda.
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #7 Įrašytas: 2011-02-22 08:40:58 am »
tai reiskia, kad kai zmogus paspaudzia tavo ta linka kazkoki, to kintamojo reiksme yra pakeiciama. gal tu issauki vel toki pat skripta, faila iterpi per ajaxa ir ten panaudoji toki kintamaji ir pakeiti reiksme.

siaip siulyciau daryti kaip visokiuose javascript-based puslapiuose daro:

gmail inbox:
https://mail.google.com/mail/?hl=lt&shva=1#inbox

gmail zinute kokia nors:
https://mail.google.com/mail/?hl=lt&shva=1#inbox/12e3a6d780c1a5e4

gmail filtravimas emailu pagal tag'a keliones:
https://mail.google.com/mail/?hl=lt&shva=1#label/keliones

tada veiks tau ir javascript tas back'as kur rodziau + zmogus gales paspausti back mygtuka ant narsykles.. :)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #8 Įrašytas: 2011-02-22 14:25:31 pm »
va..jauciu dabar zinau.. Esme tame kad naudoju viena jQuery.js faila .. Viena karta nurodyta index.php faile kita karta tam faile kur uzkraunu per ajax'a .. Todel speju kad kaip dar karta uzkraunamas jQuery.js faila issivalo kintamasis  :D
Tiksliau tas uzkrautas failas mato tik su juo iterpta skripta, o kuris iterptas i index.php faila tai jam neveikia.
Manau ta vieta kur turi keistis reikia sukelt visa i ta viena faila ir atitinkamai tam faile manipuliuot priklauso nuo paspaudimo. Nes dabar tas button'as kitam faile ir jis veikia tik su index.php failo javascriptu.
« Paskutinį kartą keitė: 2011-02-22 14:32:43 pm sukūrė ganjabest »
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #9 Įrašytas: 2011-02-22 14:27:22 pm »
tai va, pasidaryk atskiru failu tam reikalui ;] arba tiesiog if'a uzdek kad jei priskirta jam reiksme, tai kad nepriskirinetu naujos. bet su tuo irgi atsargiai, kad nebutu taip, kad vaikstai po psl o visad "back" tas pats ;]
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #10 Įrašytas: 2011-02-22 19:03:59 pm »
Jei ne viena tai kita problema.  :-\ Dabar kaip viska susikeliu i viena faila tai neveikia nuorodos aplamai, nes pvz jos yra kaip si :

<?php
echo &#39;<a id="post_top" href="forum_post.php?act=p&topic=&#39;.$t_id.&#39;">&#39;;
?>


Tai yra kad neveikia php  kintamieji, nes jie jau kitam faile  ;D
Nu zodziu dabar pasidariau siek tiek paprastesni varianta. Kaip paspaudi Back tiesiog refreshina javascriptas puslapi ir viskas. Tada vel rodo pradini html'a ir veikia linkai. O po to ziuresiu gal kitaip visai reikia padaryt, nei as dabar dariau
« Paskutinį kartą keitė: 2011-02-22 19:06:34 pm sukūrė ganjabest »
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #11 Įrašytas: 2011-02-22 19:59:50 pm »
tu gal pasipaisyk ant popieriaus savo kintamuju loginius kelius, nes jau metais tarp ju :)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Neprisijungęs ganjabest

  • Dalyvis
  • **
  • Įrašai: 968
  • Karma: +41/-1
  • Povilas Stankevičius
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #12 Įrašytas: 2011-02-22 21:23:50 pm »
Nu tikrai pasimeciau jau  :-X
Visi žmonės kaip žmonės - tik aš vienas kaip dievas!

Neprisijungęs Lukas

  • Administratorius
  • Herojus
  • ******
  • Įrašai: 7431
  • Karma: +232/-15
    • Žiūrėti profilį
Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2011-02-22 21:26:51 pm »
Nu tikrai pasimeciau jau  :-X

pries darant bet koki projekta is pradziu ji nusipiesk ir suplanuok ;] ne tik dizaina, bet kokiu duombaziu reikes, kokie objektai, klases, funkcijos bus reikalingos, ka bendro galetum padaryti, kad nereiktu kelis kart ta pati, kaip kintamieji vaikscios, kokie bus globalus, kokie eis i sessija, kas eis i cookius. kuo detaliau viska susigalvojes busi ir nuspieses, pasirases, pasidares su kokia programa "demo", tuo lengviau bus. ne karta esu girdejes pavyzdzius, kur neplanuotai daromas dalykas darosi 10x ilgiau, o daznai isvis nebuna baigtas, nes uzsiknisa zmones tokiose vietose kaip tu dabar esi. gerai, kad mazas puslapis ten pas tave, kurtum didesni, tai ragas butu :) cia zodziu patarimas ateiciai :)
Jūsų draugas, kolega ir puslapio administratorius,

Lukas.

Gerda Photography
Serveriai.lt 50% nuolaida!
Free Hosting
Free Templates

Manualai.lt Forumas

Re: Klausimas: Kaip atsatyti buvusi url kaip paspaudziamas back button ?
« Atsakymas #13 Įrašytas: 2011-02-22 21:26:51 pm »